Haberler

Dalında Kilogramı 90 Kuruş, Markette 10 Lira

Güncelleme:

Mutfakların vazgeçilmez narenciye ürünü limonun bu yılki elverişsiz hava şartları nedeniyle rekoltesinin düşmesi, fiyatını artırdı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazide yetiştirilen limonlar, açık artırma usulüyle ihaleye katılan firmalara, kilogramını 90 kuruştan satıldı.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene hava şartları nedeniyle limonda rekoltenin düşük olduğunu söyledi.

Tarlalarda limonun kilogramının 90 kuruşun altına düşmemesini ümit ettiklerini dile getiren Çöllü, "İnşallah böyle olur. Üreticimiz zarar etmez" dedi.

Soğuk Hava Depoları Boşaldı, Fiyat Arttı

Soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar bittiğinde marketlerdeki fiyatının artış gösterdiğini anlatan Çöllü, şöyle konuştu:

"Geçen yıl bu zamanlar marketlerde limonun kilosu 5-6 lira civarındaydı. Bu sene biraz daha yükselerek 9-10 lirada alıcı buluyor. Fiyat, limonun arz talep durumuna göre değişiyor. Geçen yıl soğuk hava depoları boşaldı. Onun için fiyatlar bu yıl biraz daha yüksek."

Erken Kesim Kaliteyi Düşürüyor

Çöllü, limon fiyatlarının yüksek olmasının erken kesim riskini doğurduğunu, durumu kaymakamlık ve valilik aracılığıyla önlemeye çalışacaklarını bildirdi.

Limon susuz olarak kesildiğinde ihracat kapılarında ve iç pazarda sıkıntı yarattığını vurgulayan Çöllü, "Böyle olunca ürünlerimizin de adı lekeleniyor. 'Türk limonu iyi değil', 'Kalitesiz' gibi bir durum ortaya çıkıyor. İnşallah bunu önleriz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Ortaca Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title