Haberler

Kocaeli'de Cumhuriyet Koşusuna Yoğun İlgi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği Cumhuriyet koşusuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 26 Ekim Cumartesi günü iki ayrı kategoride düzenlenecek koşu için Kocaeli'nin yanı sıra il dışından da çok sayıda vatandaş kayıt yaptırdı.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl 90. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz için son derece anlamlı bir spor etkinliği düzenledi. 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan koşu Sekapark'ta gerçekleştirilecek. Yarışmada her iki kategoride de ilk 10 dereceye giren tüm koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek. Anlamlı yarışa katılmak için, Kocaeli'nin yanı sıra il dışından da birçok vatandaş ve sporcu kayıt yaptırıyor. Vatandaşlar başvurularını, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'nın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr deki bilgiler uyarınca internet üzerinden yapabiliyor.

Kayıtlar, 23 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine kadar alınmaya devam edilecek. Yarışmayla ilgili detaylı tüm bilgiler 444 11 41 nolu çağrı merkezinden ya da 335 02 23 no.lu telefondan edinilebilinir.

Yediden yetmişe herkese açık olan yarışma 3km. halk koşusu ve 10km koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 3 km'lik halk koşusu (bayan-erkek) 09.00'da, 10 km'lik (bayan - erkek) koşusu ise 10.00'da başlayacak. 11.00-11.30 arasında ise sonuçlar ilan edilecek. Büyükşehir, Cumhuriyet Koşusu'nu; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirecek. Hafta sonu sporu için birçok aile de Cumhuriyet Koşusu'nu tercih ediyor. 3km. kısa mesafe koşusu aynı zamanda aileler için yürüyüş parkuru olarak kullanılabilecek. Kurum ve kuruluşlara da açık olan etkinlikte vatandaşlar, Cumhuriyet coşkusuna sabah sporuyla eşlik edecek.

10 km'lik koşusunun startı Sekapark Otel önünden verilecek. Büyükşehir önünden devam edecek olan koşuda eski gölcük yolu takip edilecek ve Belde A.Ş önünden sahil şeridine dönülecek. Sahil şeridi boyunca da iskeleyi takip edecek olan sporcular Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 km'lik halk koşusu da Sekapark alanında yapılacak Güzergah; Sekapark alanı ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki sahil şeridi olarak belirlendi.

10 km. ve 3 km.lik koşuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Tüm kategorilerde ilk 10 dereceye giren koşucular nakdi ödülle desteklenecek ayrıca ilk 3 dereceye giren koşuculara, dercesine göre; 1.lik, 2.lik ve 3.lük madalyası verilecek.Yarışmalar; Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak. Yarışma; kulüp, ferdi ve yabancı uyruklu sporculara açık olacak ve yabancı uyruklu sporcuların kayıt yaptırırken pasaportlarını ibraz etmeleri gerekecek. Yarışmaların süresi 2 saat olacak ve bu süreyi aşan koşucuların dereceleri değerlendirmeye alınamayacak.

Büyükşehir Belediyesi yarış süresince titiz önlemler alacak. Yarış alanında ve yarış parkuru boyunca donanımlı ambulans görev yapacak. Sağlık ekibi yarış programı boyunca görev başında bulunacak. Ayrıca yarışların güvenliği emniyet görevlilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ve özel güvenlik kuvvetleri aracılığıyla sağlanacak. Yarışmaların çıkış varış bölümlerinin yanı sıra, 10km koşusunun 5. kilometresinde su istasyonları bulunacak.

10 km. koşusu; Genel Klasman ve Veteran olarak 2'ye ayrılacak.

Genel klasman kategorisi 34 yaş ve altındaki sporcuları, Veteran kategorisi 35 yaş ve üstündeki sporcuları kapsayacak.Her iki kategorinin de ödüllerinde bayan ve erkek sporcular ayrı ayrı değerlendirilecek. Genel sıralamada dereceye giren sporcu, yaş gruplarında da dereceye girer ise derecesinin karşılığI yüksek olan ödülü almaya hak kazanacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title