Haberler

Çocuklar Yaz Mevsimini "Yağ Satarım, Bal Satarım", "Tombik" ve "Seksek" Oynayarak Geçirecek

Bandırma'da "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında bazı okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunlarının oynanması için boyalı alanlar yapıldı.

Bandırma'da, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında bazı okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunlarının oynanması için boyalı alanlar yapıldı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği kapsamında, Bandırma'daki beş okulun bahçesinde, "Okullar Hayat Olsun" projesi yaşama geçirildi.

Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Özlem Delice'nin koordinesinde gerçekleşen proje için Bandırma'da "pilot okul" olarak seçilen TOKİ Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlköğretim Okulu, Vecihibey Ortaokulu, Şehit Süleyman Bey İlköğretim Okulu, Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu ve Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu'nun bahçelerine, yağlı boya ile oyun alanları çizildi.

Proje koordinatörü Delice, çizilen oyun alanlarında, "Yağ satarım, bal satarım, yakan top, tombik, seksek ve mendil kapmaca" gibi geleneksel çocuk oyunları oynanabileceğini belirterek, bu okulların bahçelerinin yaz aylarında da öğrencilere açık olacağını, çocukların geleneksel oyunlarla yazı geçireceğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bandırma Delice Yerel Haberler

title