Haberler

CHP'li Günaydın'dan 'Mazot' Çıkışı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, üreticilerin sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,

"Bir çuval patates karşılığında üretici bir litre mazotu ancak alıyor. Mazot, gemi yat sahiplerine 1,5 lira" dedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte Derinkuyu'da bir kahvehanede patates üreticileriyle bir araya gelen Günaydın, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Milletvekillerinin kahve önüne gelişi sırasında patates üreticileri birkaç çuval patatesi yere dökerek patateslerin maliyetinin altında satıldığı için tepki gösterdi.

CHP Derinkuyu İlçe Başkanın Zeki Şener Taşkesen'in açış konuşmasından sonra üreticilere hitap eden Günaydın, hükümeti eleştirerek, " Türkiye'ye yeni ve sürekli gündem yaratıyorlar. Altı ay önce kürtaj konuştular, televizyonda diziler yayınlıyorlar. Şu dizi şöyle şu dizi böyle- Bu dizilerin sizlerin hayatıyla bir ilgisi var mı- Bu bölge en sorumlu bölge. Altı ay önce Genel Başkanımızın isteğiyle Niğde'de bir miting düzenledik. Biz patates meselesini dillendirdiğimiz için bizi hedef alıyorlar" dedi.

Günaydın üreticilere, "50-60 kilo bir çuval patates karşılığında üretici bir litre mazotu ancak alıyor. Mazot, gemi yat sahiplerine 1,5 lira bir de uçak sahipleri var bunlara da mazot 1,5 lira. Patates üreticisinin ise patatesine kullandığı mazot 4,5 lira" diye konuştu.

Çiftçinin köylünün elektrik borcu olduğunu, çiftçinin bu elektriği tarımda kullandığını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:

"Çiftçi elektrik borcunu ödeyememiş ve faizi yüklemişler. Patatesi 30-35 kuruşa mal eden vatandaş patatesi 10 kuruşa satıyorsa bu vatandaş borcunu nasıl ödeyecek- Sizin bugün yaşadığınız durumun Deli Dumrul'un yaptığından farkı var mı- Bunun sonu iyi gitmeyecek. Türkiye patateste ihracat yapamıyor. Suriye'ye, Irak'a, İran'a patates satamıyor, çünkü komşularla kavga içindeyiz. Biz elektriğin üzerindeki faizi sileceğiz anaparayı da uzun süre taksitlendireceğiz."

Muhabir: Osman Aytekin

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Demiröz Derinkuyu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title