Haberler

CHP Aday Adayı Ali Talak, İddialı Konuştu

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Talak, Çiğli'de yapacağı "kentsel dönüşümün, kentsel kazanım" olacağını belirtti.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyelerine Çiğli'ye Başkan seçildiği takdirde kazandıracağı projeleri anlatan Ali Talak, "Çiğli mega kent olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapmış olduğu imar planlarına göre Çiğli önümüzdeki yıllarda İzmir'in merkezi olacak. Biz doğru plan ve doğru proje ile Çiğli'nin çehresini değiştireceğiz" dedi.

BİLİMSEL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Deprem bölgesi İzmir için kentsel dönüşümün önemli ve ivedi bir konu olduğunun altını çizen Ali Talak, "İzmir deprem bölgesi olan bir yer. Biz Çiğli'de göreve geldiğimiz ilk gün Çiğli'nin tomografisini çekeceğiz. Yeraltı jeofizik çalışmalarını yapacağız. Zemini depreme dayanıklı mı değil mi? Eğer konut yapmaya uygun değilse imar planlarında değişiklik yapıp konut yapmaya elverişli alanları imara açacağız. Biz deprem nedeniyle can kaybı olsun istemiyoruz. Bunların tedbirlerini alacağız. Bunun yanında fay hattından kaynaklanan termal enerjinin açığa çıkmasıyla Çiğli'de jeotermal çalışmalarında yapılabileceği ortaya çıkıyor. Çiğli'nin bu durumdan üst düzeyde yararlanmasını sağlayacağız. Kısacası Çiğli'de sağlıklı yaşamı temin edeceğiz" diye konuştu.

Çiğli'de Kentsel dönüşüm için bilgisini, tecrübesini, emeğini ortaya koyacağını dile getiren Ali Talak, İzmir'in genelinde olduğu gibi Çiğli'nin birçok yerinde de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mutlaka iyi bir planlama ve koordinasyon yapılmalı. Biz göreve geldiğimiz gün hem master planını hem imar planını uygulayacağız. Şirintepe, Güzeltepe ve Balatçık mahallelerinde acil olarak Kentsel Dönüşüm projemizi uygulamaya koyacağız. Buradaki yapıları sağlıklı konutlara dönüştüreceğiz. Biz, vatandaşı mağdur etmeden yerinde dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşüm Çiğli halkı için kentsel kazanım olacak. Bu işleri yaparken bilgimizi, tecrübemizi ve emeğimizi ortaya koyacağız. Gelişmekte olan Çiğlimizi modern ve çağdaş bir kent haline getireceğiz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title