Haberler

Ceyhan'da Öğretmenevinin Geliriyle Engelli Okulu Yapılacak

Güncelleme:

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, öğretmenevinin gelirleriyle, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılacağı bildirildi.

Ceyhan ilçesinde, öğretmenevinin gelirleriyle, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılacağı bildirildi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılmasıyla ilgili düzenlenen imza töreninde, 4 yıl önce hizmete başlayan Ceyhan'daki öğretmenevinin Türkiye'nin en iyi işleyen öğretmenevlerinden birisi olduğunu söyledi.

Ceyhan'a yapılacak olan iş atölyeli okulun Türkiye'de bu alanda üçüncü olduğunu vurgulayan Karakuş, "İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, başta öğretmenler, öğrenciler olmak üzere Ceyhan halkına hizmet veren öğretmenevinin gelirleriyle, kente yeni bir okul kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye birincisi İstanbul'da, ikincisi ise İzmir'de olan iş atölyeli engelli okulunun üçüncüsünü Ceyhan'da yaptıracağız" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi 75. Yıl Anaokulu'nun hemen yanına yapılacak olan Ceyhan Öğretmenevi Zihinsel Engelli Öğrenciler İş ve Meslek Okulu'nun projesinin hazır olduğunu vurgulayan Karakuş, şunları kaydetti:

"2 bin 500 metrekarilik bir arsa üzerine yapılacak okulda, lise çağındaki zihinsel engelli öğrencilerimiz eğitim görecek. 50 öğrenci kapasiteli ve 20 derslik olan okulda, içerisinde 3 iş atölyesi, yemekhane odası, dinlenme odası ve 100 kişilik konferans salonu halinde olacak. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız okulun, kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Eğitim sürecinde öz bakım becerileri, akademik bilgileri, toplumsal uyum becerileri ve mesleki becerilerini geliştirebilecekleri eğitimleri alacaklardır. Okulumuzun eğitim ve öğretim camiamıza ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim."

Karakuş, 2015'de eğitim ve öğretime açılması planlanan okulun yaklaşık maliyetinin 1,5 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve Ceyhan Öğretmenevi Müdürü Mustafa Kemal Biter, okulun yapımına ilişkin protokolü imzaladı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Gürbüz Karakuş Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title