Haberler

Çarşamba'da Simülasyon Aracıyla Emniyet Kemeri Anlatıldı

Güncelleme:

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çarşamba Emniyet Müdürlüğü'nce, simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Çarşamba'da Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çarşamba Emniyet Müdürlüğü tarafından simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Belediye meydanındaki etkinliğe Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhittin Ayan, Çarşamba Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar da simülasyon aracına binerek vatandaşlara emniyet kemeri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Saatte 5 kilometre hızla dönen simülasyon aracına bindirilen vatandaşlara önce emniyet kemersiz sonra da emniyet kemeri taktırılarak deneme yaptırıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhittin Ayan, Türkiye'de ölümlerin en büyük nedeninin trafik kazaları olduğuna işaret ederek, "İlimizde bu durumu azaltabilmek için bir kampanya başlattık. Kampanyamızın adı 'Güvenli bir yolculuk için emniyet kemeri' kampanyası. İl merkezimizde valimiz ve emniyet müdürümüz bu kampanyaya gerekli talimatları vererek destek verdi. Bu konuda uyarı ve ceza çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalarımız sayesinde Samsun'da yüzde 19 olan emniyet kemeri kullanımını yüzde 69'a çıkardık. Kampanyamızı ilçelere de yaymak için bugün buraya geldik. Bu araç 5 kilometre hızla takla atan bir araçta vatandaşların emniyet kemeri kullanarak ve kullanmadan ne hale geleceklerini göstermek için hazırlanmış bir simülasyon." dedi.

Simülasyon aracına binen Kaymakam Caner Yıldız da emniyet kemeri kullanmamanın kazalardaki en büyük ölüm nedeni olduğunu ifade ederek, "Samsun Emniyetinin başlatmış olduğu bu kampanyaya biz de en iyi şekilde destek vereceğiz. Gerekli denetimleri sıklıkla uygulayarak vatandaşların bu konuda bilinçlenmesini sağlayacağız. Çünkü emniyet kemeri kullanımında kazalardaki ölüm oranının çok düşük olduğunu biliyoruz. Benim aklımda bir çizim vardır eskiden kalma. Kaza esnasında ruhu yükselen vatandaşın 'ya çok sıkıyordu' ifadesi. 5-10 saniyelik bir hareket için ömrünü hiçe sayıyor. Bizler de vatandaşların bilinçlenmesi için elimizden gelini yapacağız." diye konuştu.

Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar  daha sonra trafik kontrol noktasında vatandaşlara broşür dağıtarak emniyet kemeri takmanın önemini anlattı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Dündar Caner Yıldız Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title