Haberler

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı. Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı verilen tekliflerin yanı sıra diğer maddeler ele alındı.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan, Dilek Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki isimsiz sokağa Süleyman Ağa ismi verilirken, Horata Mesire alanının müstecir tarafından kira süresinin uzatılması talebi, komisyon kararı doğrultusunda reddedildi. AYKOME üyesi kurumlar için Zemin Tahrip Bedelleri ile Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması ilgili komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi.

MOTAŞ ve Minibüsçülerin ücret artırım talebi

MOTAŞ tarafından, şehiriçi yolcu taşıma ücretlerinin artırılması yönündeki talebi, ilgili komisyon kararı doğrultusunda daha önce 1.15 lira olan öğrenci 1.3, 1.8 lira olan sivil 2 lira olarak kabul edilirken, minibüsçülerin talebi de aynı rakam üzerinden kabul edildi.

Güneş Enerji Santrali MOTAŞ'a devredildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım Atölyesi'nin çatısına kurulan ve 345 KWH enerji üretilen Güneş Enerji Santrali'nin, üretilen elektriğin trambüs hattına verilmesi ve oluşabilecek sorunlara anında müdahale edilmesi için ücretsiz olarak MOTAŞ'a devri kararlaştırılırken, Yapraklı ve Kuyuönü depoları mevkiinde 2 adet hidroelektrik santralinin yapımı için MOTAŞ'a kredi kullanması yetkisi verilmesi de onaylandı. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulacak olan Gayrimenkul Satış Komisyonu'nda görev yapmak üzere meclis üyeleri Metin Mandal asil, Günnur Tabel ve Ramazan Özcan da yedek üye olarak belirlendi.

Hidroelektrik santralinin kullanımı için yetki

Özelleştirme İdaresi tarafından kullanım hakkı özel bir şirkete tahsis edilen Battalgazi İlçesi'ndeki hidroelektrik santralinin kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi'ne devri için Büyükşehir Belediye Başkanına, iş ve işlemler için de Büyükşehir Belediye Encümeni'ne yetki verildi. Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi'nin üyeliğe kabul edildiği WEGO üyeliğinin yenilenmesi ile geçtiğimiz aylarda Bilim Sanayi Bakanlığı'na 15 yıllığına tahsis edilen Yaka mahallesindeki 37 bin 803 metrekarelik parsel ile ilgili söz konusu tahsisin kaldırılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemde bulunan bazı maddeleri ertelerken, bazı maddeleri de ilgili komisyonlara havale etti.

2. Birleşim 17 Temmuz'da

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısı'nın 2.birleşimi'ni 17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Ekonomi Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title