Haberler

Bitlis - Bebeğe Yüksek Dozda Aşı Yapıldığı İddiası

Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde yaşayan Murat Balıkçı, Ovakışla Sağlık Ocağı'nda hemşire N.A'nın 3 aylık bebeğine yüksek dozda aşı yaptığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Burcukaya Köyü'nde yaşayan Murat Balıkçı, Ovakışla Sağlık Ocağı'nda hemşire N.A'nın 3 aylık bebeğine yüksek dozda aşı yaptığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bitlis Sağlık Müdürlüğü hemşire N.A'yı açığa alırken, verem hastalığı riski bulunan bebeğin 6 ay boyunca gözetim altında tutulacağı belirtildi.

Ahlat İlçesi Burcukaya Köyü'nde yaşayan Murat Balıkçı, geçen hafta Ovakışla Sağlık Ocağı'nda verem aşısı yapıldığını duyunca 3 aylık bebeği Emine Balıkçı'yı aşı için sağlık ocağına götürdü. Burada hemşire N.A., minik bebeğe aşı yaptı. Ancak minik Emine'nin aşıdan sonra sürekli ağlaması ve ateşinin çıkması üzerine baba Murat Balıkçı kızını tekrar ocağa geri götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından minik Emine Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede minik Emine'ye 20 bebeğe yapılacak kadar fazla dozda aşı yapıldığını öğrenen baba Balıkçı şoke oldu. Çocuğunu büyük bir sağlık sorunu yaşayacağını belirten Balıkçı, "Geçen hafta doktor ve hemşireler verem aşısı yapmak üzere Ovakışla Beldesi'ndeki sağlık ocağına geldiler. Biz de bebeğimizin aşılarını hiç aksatmıyorduk. Doktorların aşı için geldiğini duyunca, hemen 3 aylık kızımı alarak sağlık ocağına gittim. Burada hemşire bebeğe aşıyı yaptı. Ancak eve döndükten sonra, kızım sürekli ağlamaya başladı ve ateşi çıktı. Bebeğimi ilk olarak sağlık ocağına, oradan da hastaneye götürdüm. Burada kızıma yüksek dozda aşı yapıldığını öğrendim. 20 çocuğa vurulması gereken dozda aşıyı kızıma vurmuşlar. Bu aşıdan sonra kızım verem hastalığına yakalanma riski çok fazla. Ben de hemşire ve sorumlular hakkında Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi. Baba Balıkçı, kızı Emine'nin Verem Savaş Dispanserliği'nde ilaç tedavisine başlandığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, olayın hemen ardından hemşire N.A'nın açığa alındığını ve hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Yetkililer, bebeğinin verem hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Hastane yetkilileri Emine bebeğin 6 ay boyunca gözetim altında tutulacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title