Haberler

Bingöl'den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Bingöl Kadın Kolları üyesi 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti Bingöl Kadın Kolları üyesi 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti başkanına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Dursun, Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına aldığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruşla siyaset yapması gerektiğini belirten Dursun, şunları söyledi:

"Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa, milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek, PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye 'Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez. Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz, devletin bekasına her türlü saldırılan yapan paralel örgütün destekçisi olmaz ve milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurt dışında şikayet etmez."

Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediğini ifade eden Dursun, şu ifadelerde bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan 'Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

Dursun ve beraberindekiler, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Bingöl Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title