Haberler

Batıkaradeniz G.s.k Halkoyunu Ekibi Giresun'dan 2.cilikle Döndü

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Giresun'da düzenlenen "Kulüplerarası Türkiye Horon Yarışması" tamamlandı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Giresun'da düzenlenen "Kulüplerarası Türkiye Horon Yarışması" tamamlandı.

Giresun 19 Eylül kapalı Spor Salonu'nda yapılan 15 ilden 45 kulübün katıldığı yarışma, minikler, yıldızlar, gençler, ve büyükler olmak üzere 4 kategoride "Geleneksel Düzenlemeli" dalında yapıldı. Yarışmaya Zonguldak 1.cisi olarak katılan

Zonguldak Batıkaradeniz G.S.K. . Düzenlemeli Gençler Kategorisinde 2.olarak Zonguldak ilimizi en iyi şekilde temsil etti.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu şunları söyledi:

"Türkiye'de bu sınav trafiği içinde halk oyunlarına gönderen ve onları bu yoldan çevirmeyen anne ve babalar da en büyük alkışı hak ediyorlar. Biz bu kültür için her şeyimizi ortaya koyduk. Bu gençlerin hiçbiri bundan sonraki hayatlarının hiçbir döneminde başarısız olmayacaklar. Hepsi ülkemize çok faydalı genç olarak hayatlarını sürdürecekler."

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise; "Önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Öğrencilerden Giresun'u memleketlerinde anlatmalarını isteyen Şahin, " İnanıyorum ki burada aldığınız başarı sizi ileriye taşıyacak ve Türkiye finalinde artık bizde varız diyeceksiniz" dedi.

Yarışmada "Geleneksel Düzenlemeli Minikler" kategorisinde birinciliği İstanbul Sultangazi 75.Yıl G.S.K.kazanırken, Arhavi Belediyesi G.S.K.2.,Ordu İdman G.S.K.ise 3. oldu. Düzenlemeli Yıldızlar kategorisinde Tekirdağ Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu 1.,İstanbul Mehmet Fırat yalman İ.Ö.O.G.S.K. 2., Arhavi Belediyesi G.S.K. ise 3. oldu. Düzenlemeli Gençler Kategorisinde Arhavi Belediyesi G.S.K. birinci,Zonguldak Batıkaradeniz G.S.K.ikinci,Araklı Tek.End.Mes.Lis.Spor Kulübü ise 3. oldu. Düzenlemeli Büyükler kategorisinde Artvin Belediye G.S.K. birinci,Trabzon İmece Spor Kulübü ikinci,Yeşil Giresun Belediye spor kulübü ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlnanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı verdi. Yarışma ödül törenin ardından büyüklerde birinci olan Artvin Belediye G.S.K.'nın oyunuyla sona erdi.

Zonguldak Batıkaradeniz G.S.K

kurucusu aynı Serkan Akgün; "Batıkaradeniz G.S.K

olarak kısa zamanda iyi mesafe aldıklarını ve bunun neticesini Zonguldak 1.cisi olarak katıldıkları yarışmada aldıklarını ifade ederek; başta ekipte yer alan bıkmadan usanmadan çalışan sevgili öğrencilerimiz olmak üzere,bu ekibe her türlü desteği sağlayan Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek, Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir'e, Erdemir Anadolu Lisesi okul idaresine ve özellikle de öğrencilerinin bu ekipte yer almasını sağlayan Saygıdeğer velilerimize, ekibimizden desteğini esirgemeyen Sponsorlarımıza ve gönülleri ile kalpleri ile bu ekibin yanında olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Zonguldak Türkiye Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title