Haberler

Başkan Tuna, Minik Çevre Gönüllüleriyle Çöp Topladı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, Çevre Koruma Haftası’nda her yıl geleneksel olarak düzenlediği Temizlik Kampanyası, bu yıl da öğrencilerin büyük ilgisini gördü.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, Çevre Koruma Haftası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlediği Temizlik Kampanyası, bu yıl da öğrencilerin büyük ilgisini gördü.

Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla yürütülen kampanyada, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe sınırları içerisindeki Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencileri ile birlikte sokak sokak dolaşarak çöp topladı. Temizlik seferberliği öncesi okulu ziyaret eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerin yoğun ilgisi ve alkışlarıyla karşılandı.

Burada konuşan Tuna, çevre kirliliğinin en önemli sonucu olarak gösterilen ekolojik dengenin bozulmasını önlemek amacıyla, çevrelerini temiz tutmalarını ve herkesin bu konuda duyarlı ve bilinçli olmasını istedi.

Düzenledikleri bu kampanyalarla amaçlarının çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve kirletmemeyi öğretmek olduğunu kaydeden Tuna, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha bilinçli bir nesil olması için gayret ediyoruz. Bilim adamları, ekolojik dengenin bozulmasıyla gelecekte buzulların eriyeceğini ve yaşam merkezlerinde suların yükseleceğini ifade ediyorlar. Geleceğimizi garantiye almak istiyorsak yaşam yerimiz olan Mersin'den başlamak üzere ülkemiz ve dünyayı koruma altına almalıyız. Bunun için bilinçli bir toplum ve kirletmemeyi öğrenmiş bir gençlik sağlama gayreti içerisindeyiz. 11 yıldır Toroslar'da 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını planlı çalışmalarımızla 900 bin metrekareye çıkardık. İlçemizdeki yeşil alan miktarını 1 milyon metrekareye ulaştırmayı hedefliyorduk ama hedefimizi bir buçuk milyon metrekareye yükselttik" dedi.

Yaşadıkları çevrenin kirletilmemesi, ağaçların korunması ve yeşilin muhafaza edilmesi noktasında çocuklardan doğanın bir bekçisi olmalarını isteyen Tun, "Temiz Toroslar, temiz Mersin, temiz Türkiye ve temiz bir dünya için herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir" dedi.

Başkan Tuna daha sonra, Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen atık pillerin geri dönüşümü kampanyası kapsamında Taşınabilir Pil Üreticileri Birliği'nin (TAP) Mersin genelinde gerçekleştirdiği yarışmada en fazla pil toplayarak üçüncü gelen Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu'nun öğrencilerine teşekkür ederek, satranç seti ve eğitim panoları hediye etti. Öğrencileri bu duyarlı davranışlarından dolayı da tebrik eden Tuna, "Çocuklarımızda oluşan bu bilinçli davranış, inşallah suya atılan taşın oluşturduğu halka misali daha da büyüyecektir ve tüm çocuklarımıza da örnek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tuna, öğrencilerle birlikte sokak sokak dolaşarak mahalle aralarında çöp topladı. Okul Müdürü Halil Sarı, öğretmenlerin ve Selçuklar Mahallesi Muhtarı Hasan Güler'in de katıldığı etkinlikte, belediye tarafından öğrencilere eldiven, maske, tişört, şapka ve çöp torbası dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title