Haberler

Başkan Toprak İçme Suyu Pompalarını Gezdi

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde son günlerde suların sürekli kesilmesi, akan suyun ise bulanık ve çamurlu gelmesi, bununla birlikte şikayetlerin artmasından dolayı harekete geçen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak basın mensuplarıyla birlikte içme suyu kuyularına giderek bir açıklamada bulundu.

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde son günlerde suların sürekli kesilmesi, akan suyun ise bulanık ve çamurlu gelmesi, bununla birlikte şikayetlerin artmasından dolayı harekete geçen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak basın mensuplarıyla birlikte içme suyu kuyularına giderek bir açıklamada bulundu.

İçme suyunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle basın mensuplarıyla birlikte ilçeye su gelmesini sağlayan pompaları yerinde inceleyen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, suyun bulanık ve çamurlu gelmesinin nedenini bulduklarını ifade etti. İki kuyunun daha önceki dönemlerde delindiğini ifade eden Başkan Toprak, "Ben İstanbul'daki Adıyaman Tanıtım Günleri'ndeyken böyle bir sıkıntının oluştuğu iletildi. Oradan döner dönmez bu problemin kaynağını araştırmaya başladık. Yağmurların yağmasıyla birlikte Kahta Çayı bulanık akıyordu ve bu su şehir şebekesine etki ediyordu. Yaptığımız incelemelerde iki tane suyunun alttan delindiğini fark ettik. Deliklerden gelen su içme suyuna karışıyor ve şehre gidiyordu. Bu durum yeni olan bir şey değil. Daha önceki dönemlerde bilinçli olarak yapıldığı belli. Kahta'nın su ihtiyacı arttığında ve kuyuların suyu yetmediğinde bu deliklerden giren su şehre veriliyormuş. İki tane kuyuda bu durum var. Bu kuyuları devre dışı bıraktık. Her bunu kim yapmışsa Allah katında cezasını çekecektir. Eğer bizim bir kusurumuz varsa halkımızdan özür diliyoruz. Şimdi iki yeni kuyu açmak için çalışmalara başladık. Haydaran İçme Suyu Kahta'ya gelene kadar geçici olarak bu iki kuyudan da faydalanacağız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Toprak Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title