Haberler

Bandırma Limanı'nda Dış Ticaret Artışı

Tcdd Bandırma Limanı'ndan 2007 Yılının Aralık Ayında Yapılan Dış Ticaret Miktarı 116 Milyon 631 Bin Dolara Ulaştı.

TCDD Bandırma Limanı'ndan 2007 yılının Aralık ayında yapılan dış ticaret miktarı 116 milyon 631 bin dolara ulaştı.

Bandırma Ticaret Odası'ndan alınan bilgiye göre, Bandırma Limanı'ndan Aralık ayında yapılan dış ticaret miktarı son dönemlerin en yüksek rakamına ulaştı. Aralık ayında Bandırma Limanı'ndan 75 milyon 674 bin 917 dolarlık ithalat, 40 milyon 956 bin 384 dolarlık ise ihracat yapıldı. Limanda yapılan ithalatın en büyük kısmını ise, toplam 65 milyon 489 bin dolarla tarım ürünleri oluşturdu. Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, Rusya, İspanya, Kazakistan, Romanya, Macaristan gibi ülkelerden ayçiçek tohumu, mısır grizi, soya fasulyesi, buğday, şeker pancarı, kepek, kolza tohumu, pancar malası gibi tarım ürünleri gemilerle getirildi.

Bandırma Limanı'ndan Aralık ayında en fazla ihracat yapan kurum ise 11 milyon dolarlık ihracatıyla Eti Maden İşletmeleri oldu. Kurumdan aralarında Avrupa ülkelerininde bulunduğu çok sayıda ülkeye boraks pentahidrat, boraks dekahidrat, asitborik ve kolemanit cevheri satışı gerçekleştirildi. Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Bagfaş) ise İtalya, Brezilya ve Lübnan'a 9 milyon 842 bin dolarlık amonyum fostat ve amonyum sülfat ihraç etti. Karsan Otomotiv A.Ş. ise İran'a 3 milyon 894 bin dolarlık minibüs ihracatı gerçekleştirdi.

(MEY)

19.01.2008 15:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title