Haberler

Artvin: Artvin Devlet Hastanesi'nde Tam Otomasyon Sistemi

- Yer Darlığı Sebebiyle İnşa Edilen Ek Binaya Taşınan Artvin Devlet Hastanesi'nde Sağlanan Bir Çok Yenilik, Hasta ve Yakınlarını Memnun Etti.

- Yer darlığı sebebiyle inşa edilen ek binaya taşınan Artvin Devlet Hastanesi'nde sağlanan bir çok yenilik, hasta ve yakınlarını memnun etti.

Hastane eski binası elden geçirilirken, yeni birada ise sağlanan yenilikler, hastalar ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılandı. Mustafa Balta isimli hasta, hastanenin yapılış sürecini yakından takip ettiğini belirterek "Bazı vilayetlerde olmayan modern bir hastane. Ben hep umutlu bir hasta olsamda bir yatsam diye düşünürdüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Bir başka hasta ise "Kendimizi evde hissediyoruz. Çok rahat burası, çok iyi bakıyorlar. Çok temiz ve modern bir hastane olmuş " diye konuştu.

Artvin Devlet Hastanesi'nde, eski ve yeni binada toplam 203 yatak, 33 uzman hekim ve 24 saat görev yapan 112 ve Acil Polikliğinde 1 uzman, 5 pratisyen hekimle hizmet veriliyor. Hastalar salonlara konulan sıramatik cihazlarıyla ilgili polikliniklerden sıra alırken, her odada banyo, tuvalet, gardrop, refakatçiler için çekyatlar, hastalar için ayarlı yataklar dikkat çekiyor.

Hasta muayeneleri ve takipleri otomasyon sistemi hakkında bilgi veren Başhekim Yardımcısı Dr.Tanıl Yılmaz, kurulan bilgisayar sistemi sayesinde, tüm hekimlerin, ne kadar hasta baktığını ve ne gibi tetkiklerin ve teşhislerin konulduğunu ve hasta takibini tam ayrıntılı olarak görüldüğünü söyledi.

Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi, Kadın Doğum Uzmanı Opr Dr.Gürbüz Kara ise, "Artık polikliniklerde ellerinde kağıtlar ile dolaşmak yerine, otomasyon sitemi ile, radyoloji servisinde olsun veya polikinlikte ve labovatuvar bölümünde bütün hasta bilgileri bilgisayar ortamında tüm polikinliklerde tam otomasyon hastalar takıp ediliyor. Ayrıca hastalarımız kendi numaralarını bu otomasyonla sıramatik cihazları sayesinde kendi sıra numaralarını istedikleri zamanda alabilecekler. Anne adayları artık bebeklerini ultrasyonla baktırmak için özel muayenehanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Artık hastanede tüm cihazlar mevcut. Hamilelik döneminden doğuma kadar takipler tamamen hastanede yapılabilecek. Biz göreve geldiğimizden bu yana arkadaşlar ile birlikte hastaneye ne gibi değişiklikler ve neler alabiliriz hesabını yaptık. Hastanenin eksikliklerini gidermeye çalıştık. Ben de bir doğum uzmanı olduğum için doğum polikinliğinde anne adayları ve gebelerin hasta takibinin ultrasyonla yapılması gerekiyor, onlara gerekli özeni gösterebilmemiz için hastanede ultrason cihazı olmadığı için hoş olmayan durumlar oluyor. Özele gitmek yada yönlendirmek gibi durumlar oluyor. Bütün bunları ortadan kaldırmak için hastaneye iki tane ultrason cihazını kuruyoruz. Bundan sonra gebelerin kadın doğum polikinliğinde tüm takipleri yapılacak. Artık ultrason cihazı için hasta 'ben özele zorlandım, gitmem 'gibi şikayeti olmayacak. Hastane tam teşekküllü olarak çalıştırılıyor. Sevklerde bu sayede rafa kaldırıldı." dedi.

(ZA-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title