Haberler

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Atasoy:

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'nın, Mavi Bayrakta Dünyada Birinci Sırada Olduğunu Bildirdi

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'nın, mavi bayrakta dünyada birinci sırada olduğunu bildirdi.

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Atasoy, Antalya'nın 650 kilometrelik sahilinde geçen yıl 156 plajın mavi bayrağa sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Bu sayının bu yıl daha da artmasını bekliyoruz. Bu konuda kendimizi diğer ülkeler ile kıyaslamak amacıyla bir inceleme yaptık. 156 Mavi Bayraklı Antalya'dan sonra, İspanya'da Galiçya bölgesinin 119 mavi bayraklı plajı var. Arada önemli fark olduğunu gördük. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliriz ki dünyada en fazla mavi bayrağı olan şehir, Antalya'dır.

Bu konuda Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in de büyük duyarlılıkları ile şehrimizdeki mavi bayraklı plajların ayrıcalığını göstermek amacıyla Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de katkıları ile broşür bastırdık. Broşürlerde, İngilizce ve Türkçe 'Dünyada en fazla mavi bayrağı olan şehir Antalya'dır' sloganı yer alıyor. Broşürümüzün iç tarafında Mavi Bayraklı plajlarımız, marinalarımız ve yatlarımızın isimleri yazıyor.'

- KRİTERLERİ DAHA DA ARTIRILACAK-

Mavi bayraklı plajlarda sayının artırılmasından çok kaliteyi artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Lokman Atasoy, şöyle devam etti:

'Her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya'da mavi bayrakta artış bekliyoruz. Hedefimiz sadece artış değil, bunun yanında niteliği ve kaliteyi de artırmak. Bu nedenle her yıl önereceğimiz plajlarımızı daha da titizlikle ele alıyor ve inceliyoruz. Bunun için de her yıl mavi bayrak alma kriterlerine, yeni kriterler ekleniyor. Deniz suyu analizleri ile ilgili yeni kriterler getirildi. 2012'den itibaren geriye dönülerek, üç yılın deniz suyu değerlerine bakılacak. Şu anda sadece bir yılın deniz suyu değerlendirmelerine bakılıyor. Bu, 'artık biz denizlerin temizliğini sürekli istiyoruz' anlamına geliyor. Plajların fiziki temizliği konusunda da yeni kriterler geldi. Bundan sonra plaj ölçüm metodu uygulanacak. Mevcut ve yeni eklenen kriterlerle plajın kalitesi ve niteliği daha da arttırılması amaçlanıyor.'

- TURİZMDE PAZARLAMA GÜCÜNÜ ARTIRIYOR-

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, mavi bayrağın, pazarlama gücünü artıran en önemli araçlardan biri olduğunu söyledi. Mavi bayrağın turizm açısından çok önemli katma değer yarattığına işaret eden Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Mavi bayrak, turizmde pazarlama gücünü artıran en önemli araçlardan biridir. Hiç bilmediği ve tanımadığı bir yere gidecek olan turist, elbette güvenli, donanımlı, çevre yönetimine sahip, çevreye saygılı, denizi temiz yerlerde ve kontrol edilebilir yerlerde tatil yapmak isteyecektir. Mavi bayrak da bunun için çok büyük güvencedir. Bu bakımdan da mavi bayrak, turizm açısından büyük bir katma değer oluşturmaktadır. Turizm ve çevre açısından da baktığımızda, mavi bayraktaki bu tür kriterlerin bütün plajlarımızda uygulanması ile denizlerin korunması, çevrenin korunması, sürdürebilir bir turizmin sağlanması amaçlanmakta ve bunun için hizmet edilmektedir.'

(MUH-FC-ŞEN-ÖY-BER) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title