Haberler

Antalya'da Kaza

Güncelleme:

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde geçen hafta sonu 11 yaşındaki Ali Karaca'nın kullandığı plakasız motosiklet, 57 yaşındaki Veli K.'nın idaresindeki otomobille çarpıştı.

Foto: Kameraların fotoğrafı, Açılış töreninden genel ve detay fotoğraflar

===

Küçük Ali hayata tutunamadı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde geçen hafta sonu 11 yaşındaki Ali Karaca'nın kullandığı plakasız motosiklet, 57 yaşındaki Veli K.'nın idaresindeki 07 RK 733 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, yola savrulan Ali Karaca ile motosiklette yolcu olarak oturan kardeşi 8 yaşındaki Cengizhan Karaca yaralandı. Korkuteli Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan Ali Karacan, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada 4 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Ali Karaca, dün yaşamını yitirdi. Yaşar Sadi Tekin Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ali Karaca'nın cenazesi, İmrahor Köyü'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde Ali Karaca'nın ailesi, yakınları ve okul arkadaşları gözyaşı döktü. Baba Mustafa Karaca yakınları tarafından güçle ayakta dururken, anne Türkan Karaca ise oğluna ağıtlar yaktı.

Sınıfta yas var

Ali Karaca'nın Yaşar Sadi Tekin Ortaokulu'ndaki sıra ise boş kaldı. Sınıf arkadaşları Ali'nin boş sırasına çiçekler koydu. Ali'nin sıra arkadaşı Seçkin Özen, arkadaşını çok sevdiğini belirterek, "Ali çok saygılı bir arkadaşımızdı, kimseyle tartışmazdı. Ölüm haberini alınca çok üzüldük. Arkadaşlarımıza motosiklet konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Başka acılar yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Cenaze töreni

===

Isparta'nın sorunu hava kirliliği

FİLLİ Boya Yalıtım Grubu ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye'nin 'Daha İyi Bir Dünya Projesi' kapsamında enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı kullanılmasının önemine ilişkin seminer programının son durağı Isparta oldu. Enerji verimliliği binalarda ısı yalıtımı kullanılmasının önemine ilişkin seminerin açılış konuşmasında konuşan Isparta Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Türkiye'nin 2011 yılı içerisinde 44,5 milyar metreküp doğalgaz ithal edildiğini söyledi.

Doğalgaz'ın yüzde 48'inin elektrik enerjisinde kullanıldığına işaret eden Akıllı, "Yüzde 52'sinin de yarısını sanayide, diğer yarısını konutlarda tüketmektedir. O halde muazzam derecede artan petrol fiyatları, Türkiye'nin ihracat ve ithalatındaki makasın açıklığının en büyük faktörüdür" dedi. Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu da Türkiye'nin enerji kullanımında da ikinci sırada yer aldığını açıkladı.

Türkiye'de dünya ortalamasına göre 10 kat daha fazla karbon salınımının yapıldığını belirten Kuyu, "Türkiye ve dünyadaki konumlardan sonra, Isparta'da enerji verimliliğinin ve çevre korumanın daha bir önemli noktası var. Isparta'da kış aylarındaki en büyük problemimiz hava kirliliği görünüyor. Bundan dolayı da gerek Mahalli Çevre Kurullarında, gerek kamuoyunda sürekli tartışmalar ve bunun nasıl halledilebilineceğine yönelik görüşler söz konusu oluyor" diye konuştu.

BİNA YALITIMI YÜZDESİ 50'LERE ÇEKİLMELİ

Gerek fosil yakıt kullanımları, gerekse enerji verimliliği adına yapılacak çalışmanın özellikle Isparta adına bir kat daha önem arz ettiğini vurgulayan Kuyu, "Isparta'nın bulunmuş olduğu coğrafyaya istinaden binaların minimum enerji harcaması yapması bizim hem yaşam kalitemizi artırıcı anlamda, hem hava kirliliğinin azalmasına etkili olacaktır hem de ekonomik anlamda katkıları çok olacaktır" dedi.

Isparta'daki mevcut yalıtımlı bina sayısının da yüzde 15 olduğuna dikkat çeken ENVER Derneği Başkanı Alaaddin Erkoç da "Bina yalıtımları ile birlikte yüzde 50 enerji verimliliğinin sağlanması aynı oranda çevre kirliliği ve doğa tahribatının önüne geçilmesi, ülke ekonomisine sağladığı tasarruf bilinciyle derhal adım atılması gerçeği ile ilgili üniversite, belediye, kamu kurum ve kuruluşlar yasal gerekliliğini yerine getirmeli. Bizler de bu sürece katkı koymalıyız" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Seminer fotosu

===

Beton mikseri otobüse çarptı

KORKUTELİ'nde beton mibzeri ile tur otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Pamukkale'den Antalya'ya gelen ve Fransız turistleri taşıyan 47 yaşındaki Veysi Akın idaresindeki 07 ZJ 961 plakalı otobüs, çevreyolunda kırmızı ışıkta durdu. Otobüse, arkadan seyreden 37 yaşındaki Ramazan Küçükkara yönetimindeki 07 RE 494 plakalı beton mikseri yandan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle beton mikseri devrildi. Kazada, mikserin şoförü Ramazan Küçükkara hafif şekilde yaralandı. Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Küçükkara'nı sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Tur otobüsündeki 12 turist ise başka bir otobüsle Antalya'daki otellerine gönderildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kazadan foto

===

Kablo hırsızları cezaevinde

BURDUR'un Çeltikçi İlçesi'nde telefon tellerini çaldıkları belirlenen 2 kişi yakalandı. Hırsızlık olaylarını önlemek için özel ekipler oluşturan Burdur İl Jandarma Komutanlığı, merkez ve ilçelerde telefon kablolarının sık sık çalınması üzerine operasyon düzenledi. Çeltikçi İlçesi Güvenli Köyü'nde oturan kardeşler Y.C. ve V.C. evinde Türk Telekom'a ait kablolar bulunduğu tespit etti.

Bucak Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama izninin ardından operasyon yapan jandarma, Y.C. ve V.C.'nin oturduğu evin bodrum katındaki depoda, rulo halinde 1140 metre telefon kablosu, 3 kilo soyulmuş bakır tel, 4 kilo alüminyum tel, 1 demir kesme makası, 3 tel kesme makası, 2 oksijen tüpü ile 2 çift eldiven ele geçirildi. Yapılan incelemede, kabloların çeşitli bölgelerden çalındığı belirlendi. Gözaltına alınan Y.C. ve V.C, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Ele geçirilen malzeme - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Karaca Korkuteli Isparta Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title