Haberler

Antalya'da Kantarlara Sıkı Denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ölçüler Ayar Memurluğu Ekipleri, Kantar ve Terazi Denetimlerini Aralıksız Sürdürüyor. Ekipler, Son Olarak Odun ve Kömür Satışı Yapan İşyerlerini Denetleyerek Ölçü Aletlerini Kontrol Etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ölçüler Ayar Memurluğu ekipleri, kantar ve terazi denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son olarak odun ve kömür satışı yapan işyerlerini denetleyerek ölçü aletlerini kontrol etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Ölçü ve Ayar Memurluğu ekipleri ile birlikte kantar denetimlerini sürdürdü. Kış sezonunun yaklaşmasıyla birlikte satışlarında artış olan oduncu ve kömürcülerin kantarları denetlendi. Ölçü ayar memurları,10 işyerinde kantar ve tartıların arızalı olup olmadığını test ederek, beyannamelerini ve damgalarını kontrol etti. Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinin tartılarının arızalı olduğu tespit edilirken bazı işyerlerinde ise damgasız ve beyannamesi alınmayan kantar kullanıldığı belirlendi. Bozuk kantarlar mühürlendi. Eksik tartanlar hakkında tutanak tutularak, yasal işlem başlatıldı. 4 işyerinde ise herhangi bir olumsuzluk görülmedi. Ekipler, ayrıca işyerlerinin ruhsat, çevre ve görüntü kirliliği ile fiyat tarifelerinin de kontrollerini yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Yetkilileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Özellikle odun ve kömür satış yapan işyerlerinde hatalı terazi kullanılarak hatalı kazanç elde edilmesine fırsat vermemek için denetimlerimizi sıkılaştırdık. Bu konuda şikayeti olan vatandaşlarımızın 249 50 84 numaralı telefonları aramalarını istiyoruz. Denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

(SÇ-SÇ-Y)

22.09.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title