Haberler

Anadolu Basını'nı Özendirme Yarışması

Basın-yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Tarafından Anadolu Basını'nın Çalışmalarını Teşvik Etmek ve Değerlendirmek Amacıyla Düzenlenen Anadolu Basını'nı Özendirme Yarışması 2007 Yılı Başvuruları 17 Eylül'de Sona Eriyor.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Basını'nın çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenen Anadolu Basını'nı Özendirme Yarışması 2007 yılı başvuruları 17 Eylül'de sona eriyor.

1 Mart 2007 tarihinden itibaren başlayan başvurularla "Yerel Haber, Makale-Yorum (politika-ekonomi-kültür-turizm-spor), Mizanpaj, Araştırma, Röportaj ve Fotoğraf" dallarında gerçekleştirilecek olan Yarışmaya katılmak isteyen basın mensuplarının, katılacakları dalın belirtildiği bir başvuru yazısıyla birlikte, içinde imzalarıyla yayımlanan 2007 yılına ait eserlerin yer aldığı gazeteleri, 15 Eylül 2007 tarihine kadar Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı, Atatürk Bulvarı No: 203 Kavaklıdere/ANKARA adresine göndermeleri gerekiyor.

Gazeteler, Genel Müdürlüğün Anadolu basınını çok iyi tanıyan tecrübeli personeli ile Ankara'daki üniversitelerin iletişim fakültelerinde görevli öğretim üyelerinden ve deneyimli basın mensuplarından oluşacak bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonuçları 2007 Aralık ayı başında açıklanacak.

Yarışmaya katılacak eserlerde şu şartlar aranacak:” 1.Basın mensupları yarışmaya her dalda birer eser ile katılabilecektir. Yarışmaya katılacak eserler başka yerde yayınlanmamış olmalıdır.Yarışmaya başvuran eser sahiplerinin başka bir alanda çalışmaması, yalnızca gazetecilik işi ile uğraşması gerekmektedir. Basın mensupları yarışmaya kendi adlarına ya da gazete adına başvurabilecektir. Eserin yer aldığı gazeteden Genel Müdürlüğümüze 5'er adet gönderilecektir. Genel Müdürlüğümüze gönderilen gazetelerden uygun görülen eserler de yarışmaya aday gösterilebilecek, bu eserlerin yer aldığı gazete nüshalarından tekrar istenebilecektir. Yarışmaya sadece Anadolu'daki gazetelerde yayımlanan eserlerle başvuru yapılabilecektir. Gazete dışındaki yayın organlarının başvuruları dikkate alınmayacaktır. Yarışma sonuçları yarışmada dereceye giren basın mensuplarının adreslerine yazıyla bildirilecektir.

(İRT-İRT-Y)

19.08.2007 12:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title