Haberler

Amasya'daki Arkeolojik Kazılar

Amasya'da bir süredir devam eden ve önemli kalıntılara ulaşılan Oluz Höyük ve Kızlar Sarayı arkeolojik kazılarının bu yılki bölümünün sona erdiği bildirildi.

Amasya'da bir süredir devam eden ve önemli kalıntılara ulaşılan Oluz Höyük ve Kızlar Sarayı arkeolojik kazılarının bu yılki bölümünün sona erdiği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkeze bağlı Tokluca köyü yakınlarında, 2007 yılında başlatılan Oluz Höyük kazılarının bu yılki bölümü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Dönmez'in başkanlığında 15 bilim adamı, 35 öğrenci ve civar köylerde yaşayan kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekiple sürdürüldü.

Oluz Höyük kazılarının 17 Temmuz'da başladığını ve ağustos ayı sonuna kadar sürdürüldüğünü belirten yetkililer, kazılarda bin 500 metrekarelik en büyük açma olan "A açması" üzerinde yoğunlaşıldığını bildirdi.

Öte yandan, Amasya kent merkezinde bulunan Kızlar Sarayı çevresinde 2009 yılında başlatılan kazı çalışmaları ise bu yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Dönmez'in başkanlığında 50 kişilik ekiple sürdürüldü.

Kızlar Sarayı'nda 18 Temmuz'da başlayan ve ağustos ayı sonuna kadar devam eden kazılar, deniz seviyesinden 700 metre yükseklikte ve yaklaşık 200 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Yetkililer, her iki kazının da Amasya'nın tarihi ve turizmine önemli katkı sağladığını söyledi.

- AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title