Haberler

Akçakale Elektrik Kesintilerinden Sokağa Döküldü

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe merkezi ve köylerde sık sık kesilen elektriklerden dolayı vatandaş sokağa döküldü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe merkezi ve köylerde sık sık kesilen elektriklerden dolayı vatandaş sokağa döküldü.

İlçe merkezinde Abdullah Gül Bulvarında bir araya gelen vatandaşlar, seslerini yetkililer duyurmak için gece saat 22.00 de eylem yaptı. Vatandaşlar bir araya geldiğini gören güvenlik güçleri, olası bir taşkınlığa karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik güçleri, Akçakale Dedaş şubesine saldırıyı önlemek için toma ve zırhlı araçlarla bekledi.

Abdullah Gül Bulvarında bir araya gelen vatandaşlar önce oturup mum yakarak eylemlerini sürdürdü. Polisin dağılın uyarılarına karşı vatandaşlar dağılmamaya direndi. Daha sonra bir araya gelen vatandaşlar adına Mahmut Demir Adalı vatandaş basın açıklaması yaptı. Demir, "Köylerimizde en büyük sorun kuyu sularıdır, elektrik kesintilerinden dolayı ekinlerimiz kurumaktadır. Devletin en büyük yapacağı yatırım elektrik kablolarının değiştirilmesidir. 30 yıl önce çekilen kablolarla 15 bin nüfuslu olup ancak şimdi 150 bin nüfuslu ilçeye ayı hizmet verilmek isteniyor. Elektrik faturalarında ciddi sıkıntılar vardır. Faturalar çok değişik şekilde halka yansımaktadır. Bizler Akçakale halkı olarak devletini ve milletine seven bir halk olarak taşkınlık yapmadık, kimseye saldırmadık. Basın açıklaması yaparak halkımızla gönül gönüle açık bir şekilde yapıyoruz. Akçakale ilçesi seçimlerde Ak Parti'ye 29 bin oy veren bir ilçedir. Bizim en büyük suçumuz Ak Parti'ye 29 bin oy vermemiz midir? Seçimde il başkanı ve Bakan Faruk Çelik ne sorunuz varsa gelin dediler ilk öncelik Akçakale dediler. Seçimden üç ay geçmiştir, bırakın önceliği, on iki on üçüncü sıradadır. Biz devletimizden Akçakale'ye bir an evvel öncelik verilmesini istiyoruz"dedi - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Ak Parti Akçakale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title