Haberler

Ak Partililer Bayramlaştı

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda partililer ile bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nda partililer ile bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Parti binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, AK Parti MKYK Y. Üyesi Mustafa Alkayış ve partililer katıldı.

Parti binasındaki bayramlaşmada partililer birbiriyle bayramlaştıktan sonra konuşmalara geçildi.

Bayramlaşmanın açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Halil Fırat yaparak, Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Fırat, "Allah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bizi böyle güzel günlere kavuşturmayı nasıp etsin inşallah. Kurban Bayramının gözyaşının dinmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğin tüm İslam Alemi'ne örnek olmasını diliyorum. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğun 49 rehinemizi burnu bile kanamadan aldığımızda gösterdik. Yanı başımızdaki bu yangının ülkemize sıçramaması için tezkere çıktı. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyelilere elimizden gelen desteği sağlıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'da partililerin bayramını kutladıktan sonra belediyeyle ilgili konuşarak, "Belediyede her gün biraz daha ilerilere doğru adımlar atıyoruz. Başarısız olduğumuz ve beklentileri karşılayamadığımız konu ise iş konusudur. Ama kazanı dolu aldık. İlave işçi alımı kazanın taşmasına neden oluyor. İnşallah ilerde belediye olsun diğer kurumlar olsun milletvekillerimiz desteğiyle işçi alımlarında çözüm bulacağız" dedi.

AK Parti MKYK Y. Üyesi Mustafa Alkayış ise konuşmasında İslam dünyasında ki kara bulutların dağılması temennisinde bulunarak, bir ve beraber olarak bu bayramları idrak etmeyi arzu ettiklerini söyledi.

AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Yeni Türkiye yolunda Adıyaman'ın da Türkiye gibi emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Bölgede kaosun yaşandığı bir süreçte güçlü Türkiye güçlü bir başbakan ile 2015 seçimlerinin start veriliyor. 'Yeni Türkiye yolunda, yeni anayasa' sloganıyla 2015 seçimlerinin hazırlıkları sürdürüyoruz. Bölgede huzuru ve istikrarı istiyoruz. Bundan 11 yıl önceki Irak teskeresi günlerce konuşulmuştu. Bu konu üzerinde günlerce yorumlar yapılmıştı. Bu gün böyle değil. Çıkardığımız tezkere daha kapsamlı olmasına rağmen 11 yıl önceki gibi günlerce tartışması yaşanmadan çıkartıldı. Bu gün gücünü milletten alan bir Türkiye var. Milletimiz AK Partiye güveniyor. Teskerenin bölgede istikrara vesile olacağını inanıyoruz. Biz bölgede IŞİD ve PYD'ye kurban edecek değil huzur getirecek bir çözüm istiyoruz" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise konuşmasında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç başta olmak üzere seçilmişlerin önüne geçmek isteyen atanmışlara ağır eleştiriler getirdi.

Milletvekili Metiner konuşmasında Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yönelik, "Sen bu ülkede hükümdar değilsin, şah değilsin, o cübbeni çıkartacaksın. O cübbenin altında hükümete parlamentoya müdahale etmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Yeni Türkiye'de bu şekilde çalışan, bu şekilde faaliyet gösteren bürokratik bir vesayet organı olarak çalışan Anayasa Mahkemesi'ne yer yoktur. Ben kendi adıma söylüyorum; ey Haşim Kılıç, senin başında olduğun Anayasa Mahkemesi'ne zinhar saygı duymuyorum. Cübbeni çıkartacaksın.

Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar parlamentonun iradesini yok saymaktır. Jet hızıyla Anayasa Mahkemesi'nde bir karar alındı, iptal kararı çıktı. Haşim Kılıç beyefendi bir açıklama yaptı. İptal kararı, parlamentonun iradesini yok saymasıdır. Anayasa Mahkemesi'nin varlığını, bu şekilde kabul etmemiz mümkün değil. Parlamento, meclis kanun çıkartacak atanmış üyelerden oluşan Anayasa Mahkemesi her seferinde millet iradesinin temsilcisi olan millet meclisinin almış olduğu kararların Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla iptal edecek" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, İslam aleminde akan kanın ve göz yaşının dinmesini temenni ederek, "Rabbim ailenizle birlikte huzurlu ve mutlu bayramlar geçirmesini temenni ediyordum. AK Parti ilk kurulduğunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Gelinin noktada bunu görüyoruz. Artık eski Türkiye'nin kotlarını görmek mümkün değil. Yeni Türkiye'de değişim ve dönüşüm noktasında atılacak adımları atıyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık milletin önceliği var. Artık dışarıya muhtaç olan bir ülke değiliz. Bu gün her kesime kucak açan bir ülkeyiz. Türkiye dünyanın her neresinde olursa olsun insanlığa yardım etmektedir. Söz konusu insansa bizim için gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anayasa Mahkemesi Adıyaman Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title