Haberler

AK Parti Giresun Milletvekili Canikli, Seçimi Değerlendirdi

AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türk Halkının 22 Temmuz'da Toplum Mühendisliği Yaptığını İleri Sürerek Partilerine Verilen Yüksek Desteğin Çok Önemli Manalar Taşıdığını İfade Etti.

AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türk halkının 22 Temmuz’da toplum mühendisliği yaptığını ileri sürerek partilerine verilen yüksek desteğin çok önemli manalar taşıdığını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ni değerlendiren Canikli, AK Parti’nin seçimde büyük bir başarı elde ederek Türkiye'de yüzde 46.7, Giresun'da ise yüzde 51,2 oranında oy aldığını söyledi. Partisinin seçimde elde ettiği başarının sürpriz olmadığının altını çizen Canikli, bazı kesimlerin sonuca şaşırmasına rağmen kendilerinin bu sonucu beklediğini kaydetti.

Türk halkının 22 Temmuz’da toplumsal mühendislik yaptığını belirten Canikli, "Seçimde, Ak Parti'nin tekrar güçlü bir şekilde iktidara gelmesinin dışında, bana göre en önemli mesajı şudur: Her şey kendi kuralları içerisinde yürütülmelidir. Siyaset de kendi kuralları içerisinde yürütülmelidir. Siyasete, siyaset dışı karışımlar olmaması gerekir. Anayasamızda ifade edilen Devletin temel nitelikleri tam olarak yürütülmeli ve uygulanmalıdır” dedi.

AK Parti açısından seçimde verilen en önemli mesajın da, halkın yapılan suçlamalara itibar etmemesi olduğunu dile getiren Nurettin Canikli, “Biz sürekli suçlandık. Bize, “Gerçek niyetinizi açığa vurmuyorsunuz, kafanızın arkasında başka niyetler var” şeklinde haksız suçlamalarda bulunuldu. Bu seçim bu açıdan da önemlidir. Milletimiz böyle bir suçlamanın temeli olmadığını ifade etmiştir. Verilen destek bunu içermektedir. Yüksek oranlı desteği böyle okumak gereklidir. Sadece yapılan hizmetlerle böyle bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Vatandaşlarımız adeta toplumsal mühendislik yapmıştır” diye konuştu.

Giresun halkının kendilerine verdiği büyük desteğe, hizmetle karşılık vereceklerini ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

“Milletimizin verdiği bu desteğin sırtımıza yüklediği büyük bir yük var. Böylesine büyük bir destek ancak büyük hizmetlerle dengelenebilir. Bu yükü, hizmet ettikçe atacağız. Hükümet kurulur kurulmaz bu yükten kurtulmaya başlayacağız. Hiçbir gerekçe ve mazeretimiz olamaz. Çünkü Giresunlu hemşehrilerimiz bize her türlü desteği verdi. Giresun'da bir değişim başladı, biz bu değişimi sonlandırmak istiyoruz."

(AÇ-MU-Y)

26.07.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title