Haberler

Afyonkarahisar'da Kapatılan Belde Belediyelerinin Sorunları

Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, kentte kapanan 47 belde belediyesinin 6 milyon TL’lik borcunun ödendiğini, beldelere yaklaşık 6 milyon TL’likte yatırım yapıldığını söyledi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, kentte kapanan 47 belde belediyesinin 6 milyon TL'lik borcunun ödendiğini, beldelere yaklaşık 6 milyon TL'likte yatırım yapıldığını söyledi.

Başkan Sel, düzenlediği basın toplantısında, İGM aracılığı ile kentte yapılan yatırımlar ile birlikte "Büyükşehir Yasası" ile birlikte kapatılan 47 belde belediyesinin durumlarına ilişkin bilgiler verdi. Kapatılan beldeler büyük sıkıntılar olduğunu ifade eden Başkan Sel, İGM olarak bu sıkıntıların aşılması için yaklaşık 7 aylık süre zarfında önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Sel açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kapatılan beldelerin yüzde 90'lık kısmında alt yapı sorunu var. Belde kapatılmış ve buralarda görev yapan personellerin uzun süre maaş alamayan yerler var, öyle ki bazı yerlerde 1 yılı aşkındır çalışanlar maaşlarını alamamış. Kapanan 47 beldede şuana kadar 6 milyon TL borcunu ödemiş ve 6 milyon TL'ye yakında yatırım yapmışız. Kapanan beldelerden toplamda bizlere 346 personel bize geçmiş ve bunlara aylık yaklaşık 1 milyon TL ödeme yapılmış. Bizim bu beldelerdeki önceliğimiz su ve kanalizasyon yatırımı. Kapatılan beldelerde sadece bizlere borç bırakılmadı, aynı zamanda birçok aracının üzerinde de haciz var. Bu beldelerin yatırım konusunda sıkıntı çekmemeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."

Başkan Sel, toplantıda ayrıca bir basın mensubunun "Kapatılan beldelerde bu sıkıntıların olması geçmişteki Belediye Başkanlarının siyasi başarısızlığımı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Maalesef buralar iyi yönetilmemiş, bunu hiçbir parti ayrımı yapmadan söylüyorum. İyi yönetilmemiş. Bunu giden valimizde söylüyordu tabiri caizse duvara gelip toslamışlar. Bitmiş yani gidecek yerleri kalmamış. Bu yasa daha önce olsaydı, çok daha iyi olurdu, bu sorunlara daha önce çözüm bulunurdu."

Basın toplantısı Başkan Sel'in açıklamalarının ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Sel Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title