Haberler

5 Nisan Avukatlar Günü

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Anıtpark’ta bir gören düzenledi.

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Anıtpark'ta bir gören düzenledi. Törende Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz gündeme geldi.

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile bir tören düzenlediler. Anıtparka'ta düzenlenen törene Baro Başkanı Avukat Ali Dilber ile Düzce Barosu avukatları katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Atatürk Anıtı'na çelen bırakıldı.

"ADLİYELERE GİRİŞTE ZAFİYET AVUKATLARDAN KAYNAKLANMIYOR"

Avukatlar gününde bazı istekleri olduğunu dile getiren Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, "Çağlayan Adliyesi'nde savcı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz görevi başında şehit edilmiştir. Savcı meslektaşımıza Allah'tan rahmet başta eşi hakime hanımefendi olmak üzere yargı camiamıza başsağlığı dileklerimizi yeniliyorum. Bu menfur saldırı sonucunda sanki adliyelere girişte zafiyetin sadece avukatlardan kaynaklandığı şeklinde bir kamuoyu oluşturulmasını kabul edemiyoruz. Düzce ölçeğinde Başsavcımız Kamil Erkut Güre ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda adliyelere girişte herkes gibi avukat meslektaşlarımızın da cihazdan görmesi, ancak avukatlık kanununda kaynaklanan elle aramanın hukuken mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine varılmıştır. Avukatlarda yargının kurucu ve vazgeçilmez unsuru olduğu çerçevesinde kamu görevi yaptığımızdan adliyemizde kurulan iki cihazdan hakim ve savcı meslektaşlarımızın geçtiği cihazdan geçmemiz konusunda mutabakata varılmıştır. Hukuk devleti olmak için hakimler ve savcılar kurullarının ayrılması yanında hakimler ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının da ayrı ayrı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Anayasa değişikliği gerektirmeden kanunla düzeltilmesi mümkün olan ancak her nedense taslaklarda olmasına rağmen geri çekilen iddia ve savunmada silahların eşitliği ilkesi gereğince savcı meslektaşlarımızın karar makamı olan kürsüden indirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Adalet mülkün temelidir veciz sözü gibi tarihte yerini alan sloganımız ile sözlerime son veriyorum. Herkes için adalet, adalet için avukat" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avukatlar Günü Düzce Yerel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak? Bebeklerde fenilketonüri nedir? Fenilketonürili çocuklar nasıl beslenmeli?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

title