Haberler

15 Bin Kişi Edip Akbayram ile Coştu

Güncelleme:

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali 3. gün etkinlikleri ile sona erdi.

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali 3. Gün etkinlikleri ile sona erdi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve Uluslararası boyuta taşınan Tyana Kültür ve Turizm Festivali saat 9,30'da Kemer Kapı'da Bisiklet Sporcularının katıldığı 25 Km'lik tur ile başladı. Kemerhisar, Bahçeli, Gümüşler, Niğde, Bor ve Kemerhisar güzergahı takip edilerek gerçekleşen bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin akşam programında Romanya, KKTC ve Gaziantep halk oyunları ekiplerinin sergilemiş olduğu halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Halk oyunlarının ardından Niğde Sakatlar Derneği Halk Müziği topluluğu verdiği konserle büyük beğeni topladı. Konserin ardından Kemerhisar Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kartal Belediyesi Belediye Başkanı Altınok Öz'e Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı tarafından plaket verildi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz "Buradaki coşkuyu, enerjiyi, güzelliği ve birlikteliği gördüğümüz sürece hele hele Beytullah Kirazcı olduğu sürece yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum. İnsanlar ekmek için yola düşüyorlar, buradan Adana'ya giden oradan Kadıköy'e gidiyor oradan da yolu Kartal'a geliyor. Sonra o o belediye başkan yardımcısı oluyor. İşte o Niğde sevdalısı ve buraların kitabını yazan hemşehrinize vefa borcumuz var. Ömer Fethi Gürer Beytullah Kirazcı ile bizi tanıştıran kişi ona da teşekkür ediyorum. Buraya gelirken insanların akın akın geldiğini gördüm kendimi bir an Kartal'da hissettim. Bu kardeşliğin gerçek bir kardeşlik olduğunu görmekten de büyük mutluluk duydum. Şehrinizin anahtarı bana verildi. Bundan dolayıda mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Ahmet Bey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş'ta yaptığı konuşmada; "Kemerhisar bizim abi Belediyemiz olsun diyoruz ve sizlerle böyle güzel bir ortamda bulunmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum" dedi.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı " Niğde'nin gururu Kemerhisar ve biz bu gün Niğde'de en büyük festivale imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu konuşmasında önce işçilerine teşekkür eden Kirazcı festivalde görev alan herkese, sanatçılara, sporculara, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e ve eşi Nilay Kirazcı'ya teşekkür etti.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak'ta yaptığı konuşma da Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'nın büyükşehir Belediyelerine örnek olacak bir festival düzenlediğini ilan ediyoruz " Başkanımıza, Belediye Meclis üyelerimize ve bu festivale sahip çıkan aydınlık Kemerhisarlılara teşekkür ediyorum., Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e teşekkür ediyorum. Buradan sesleniyorum Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni borca sokan Melih Gökçek gel de Ankara'da sirkte maymun oynatacağına gel Kemerhisar'ı seyret gel de gözün festival görsün" dedi. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'nın dört ay gibi kısa bir sürede yaptığı hizmetlere de değinen Şafak; "İçmecelerde 60 yataklı oteli, lokantayı ve düğün salonunu faaliyete geçirdi. Açık Hava Müzesi projesini ve Kemerhisar Yüzme havuzu projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 10 bin kilometre kare asvalt döktü. Eski Karakolu belediye ye devraldı kadın meclisi için faaliyete geçirdi. Diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Önceden festival kemerlerde yapılıyor ve tarihi kemerler zarar görüyordu burda çok güzel bir alan oluşturulmuş emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sanatçı Fatih Demirhan'ın saz resitali ve muhteşem konseri ile şenlenen festival alanında coşku ünlü Sanatçı Edip Akbayram'ın sahne alması ile arttı. İlk parçada muhteşem bir koroyu karşısında gören Edip Akbayram şaşkınlığını ve mutluluğunu gizleyemedi. Seslendirdiği parçayı 15 bin kişilik büyük bir koro ile birlikte seslendiren Edip Akbayram konser arasında orkestrasında bulunan saz ustası Yolcu'ya da sahne bıraktı. Gecenin geç saatine kadar süren konserde coşku bir an olsun durmadı. Halkın enerjisi sahneyi de coşturdu. Konser sırasında sosyal içerikli mesaj veren edip Akbayram'a vatandaşlar tarafından Kemerhisar ağzı ile yazılmış "Eyi olur Zaar" yazılı tişört hediye edildi. Edip Akbayram'ın sık sık küçük çocukları sevmesi alkışlarla karşılandı. Konser sonunda Kemerhisar Belediye Başkanı tarafından plaket verilen Edip Akbayram bu kadar büyük bir coşkunun olduğu bu ortamda olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek sahneden ayrıldı.

Konser sonunda konser alanını dolduranlar bir sürprizle karşılaştı. Gamze Kırman ile Hüseyin Yay çiftinin nikahı sahnede kıyıldı. Nikaha Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Nilay Kirazcı ve Yazar Ömer Fethi Gürer şahitlik etti. Nikah töreninin ardından 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title