Haberler

Yerel Seçim Takvimi Resmi Gazete'de Yayımlandı! Seçim Başlangıç Tarihi 1 Ocak 2019

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne giden süreçte uygulanacak seçim takvimini içeren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim resmi olarak 1 Ocak 2019'da başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne giden süreçte uygulanacak seçim takvimini içeren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan YSK kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'a istinaden mahalli idareler seçimlerinin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacağı belirtilerek, seçimin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2019 Salı günü olduğu aktarıldı.

Seçimlerin başlangıcından bitimine kadar seçimin düzen içine yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapmaya ve yaptırmaya, bu hususta gerekli önlemleri almaya, gereken genelgeleri zamanında hazırlayıp yayımlamakla görevli kılınan Yüksek Seçim Kurulunca; bütün iş ve işlemlerin bir seçim takvimine bağlanması zorunlu bulunduğu kaydedildi.

RESMİ BAŞLANGIÇ TARİHİ 1 OCAK 2019!

Karara göre; 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için hazırlanan takvim 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak. 2 Ocak'ta seçime katılacak siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek. 3 Ocak'ta seçime katılacak siyasi partilerden hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını bildirmeleri istenecek. 4 Ocak'ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin, tutuklular ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itirazların başlayacak. Seçmen kayıtlarının www.ysk.gov.tr adresinden sorgulanmasına da 4 Ocak'ta başlanacak. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin indirilmesi ve itirazların son günü 17 Ocak olacak. 27 Ocak'ta siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART'TA İLAN EDİLECEK

3 Şubat 2019 Pazar günü hangi siyasi partilerin hangi seçim bölgelerinde önseçime ya da aday yoklamasına katılacakları ilan edilecek. Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlanmasının son günü 21 Şubat olacak. 27 Şubat'ta ilçe seçim kurullarınca seyyar sandık oluşturma ve hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıkları işlenmesi çalışmaları son bulacak. 28 Şubat'ta seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.

21 MART'TA SEÇİM PROPAGANDASI VE YASAKLARI BAŞLAYACAK

3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri ilan edilecek. 10 Mart'ta geçici ilçe seçim kurulları oluşumları tamamlanacak. Birden fazla siyasi parti veya bağımsız adayın aynı miting alanı için aynı tarih ve saatte tahsis talebinde bulunmaları halinde 12 Mart'ta ilçe seçim kurulu başkanınca ad çekme işlemi yapılacak. 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasakları başlayacak. Seçim propagandası seçimden bir gün önce 30 Mart'ta saat 18.00'de sona erecek. 31 Mart 2019 Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title