Haberler

Yeniden /// "Su Savaşları"Na Polis Müdahalesi

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı için saat 19.00'da çağrı yapmasının ardından polis, Taksim Meydanı'nda önlemlerini arttırdı.

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı için saat 19.00'da çağrı yapmasının ardından polis, Taksim Meydanı'nda önlemlerini arttırdı. Polisler, Cumhuriyet Anıtı çevresi ile İstiklal Caddesi girişinde yerlerini aldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen kalabalık su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Heryer Taksim heryer direniş" sloganları yükseldi. Ellerinde su tabancaları ve pet şişelerle birbirilerine su atan gurubun savaşı yaklaşık 15 dakika devam etti.

Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları iterek alandan uzaklaştırdı. Tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gruplar İstiklal ve Sıraselviler caddelerine yöneldi. Polis, göstericilerin peşinden müdahale ederek ilerledi.

POLİS İLE GÖRÜŞMELERİNDEN SONUÇ ALINAMADI

Öte yandan Taksim yayalaştırma projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine Gezi Parkı'na girmek üzere İstanbullulara çağrı yapan Taksim Dayanışması Platformu'nun üyeleri ellerindeki mahkeme kararlarıyla Gezi Parkı'na doğru yürüyüşleri polis tarafından engellendi. Taksim Dayanışması Sözcüsü Can Atalay polisin engellemesinin hukuka uygun olmadığını polislere söyledi. Taksim Dayanışması Platformu üyeleri ellerindeki mahkeme kararlarını fotokopilerini basın mensuplarına da dağıttılar.

Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de Taksim Dayanışması Platformu üyelerine destek vermek için polislerle görüştüler. Eylemcilere müdahale etmeye hazırlanan TOMA aracının önüne geçen Can Atalay elindeki mahkeme kararıyla aracın önününü kesti. Taksim Dayanışması Platformu üyeleri, Gürsel Tekin ve Levent Tüzel'in, polis ile görüşmelerinden sonuç alınamadı.

GÜRSEL TEKİN MÜDAHALENİN ORTASINDA KALDI, GAZDAN ETKİLENDİ

Grup, Gezi Parkı'nın açılmasını istedi. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Grupta yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve beraberindeki milletvekilleri de müdahalenin ortasında kaldı. Polisin kalkanlarla ittiği gruba, TOMA'dan tazyikli su da sıkıldı. Tekin'in ve beraberindekilerin gazdan etkilendiği görüldü. Polis, gruptaki bazı kişileri de gözaltına aldı.

BAZI VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bu sırada Galatasaray Lisesi yönünden gelen bir TOMA eylemcilere su sıktı. Gruba önce TOMA ile su sıkılarak ardından da biber gazıyla müdahale edildi. Müdahaleyle gruplar İstiklal Caddesi üzerinde ara sokaklara doğru kaçtılar.

Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Polisler, Taksim Meydanı'na geri dönerken İstiklal Caddesi'nde bazı vatandaşlardan tepki gördü. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda bulunan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği görüldü.

ÇOCUKLARI KAÇIRDILAR

Bu arada olayların ortasında kalan bir anne ve çocuğu can havliyle kaçamaya çalıştı. Öte yandan olaylar arasında kalan görme özürlü bir vatandaşa da polis koluna girerek yardım etti. Taksim Meydanı'na geçişleri kapatan çevik kuvvet ekipleri vatandaşların geçmesine izin vermedi.

KİM BU ELİ PALALILAR

Taksim'deki müdahale sırasında Talimhane'de çekildiği belirtilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde ellerinde satır ve pala bulunan bir grubun, polisin müdahalesinde kaçan kişilere saldırdığı görülüyor. Bu kişilerden birinin hedef aldığı kadına önce palayla vuruyor ardından da tekme atıyor. Polisin eli palalı gruba kişilere herhangi bir müdahalede bulunmadığı görülüyor. Cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntüler sosyal medyada bir anda yayıldı.

Göstericilere satırla saldıran bir esnaf polis tarafından gözaltına alındı. Bu sırada esnafın elinden satırı almaya çalışan Cevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü Yardımcısı sağ baş barmağından yaralandı. Hafif yaralanan emniyet müdürü yardımcısı hastanede yapılan tedavisının ardından taburcu edildi. Göstericilere ve emniyet amirini saldıran esnaf gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

VALİ MUTLU AÇIKLAMA YAPTI: İKİ KİŞİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu o görüntülerle ilgil twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Mutlu, "Taksim'de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır. Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz, gorevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir" dedi.

CHP İL BAŞKANI SALICI: GEZİ PARKI 21 GÜNDÜR POLİS İŞGALİ ALTINDA

Taksim Meydanı'nda eylemcilere polisin müdahalesinin ardından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, "Biz Sayın Valiye söyledik. Ben dün bir açıklama yaptım. Gezi Parkı merdivenlerinde açıkça şunu söyledim. Yarın polisle vatandaşların karşı karşıya gelmemesi için sağduyu çağrısı yaptık. Bu ülkede birilerinin canı yandığı zaman sorumlusu kimdir? Hükümet ve onların atadığı bürokratlardır. Sorumlu da bunlardır. Vali bir açıklama yaptı ve ne dedi pazar günü Gezi Parkını açacağız. Bu parkı 12 saat önce açsaydı ne olurdu. Bu kadar insan bu kadar polis meydanda. Vatandaştan çok polis var. Ne olurdu karizmaları mı çizilirdi? Utanç mı duyarlardı? Yoksa birileri onları kınar mıydı?" dedi.

PARK 21 GÜNDÜR POLİS İŞGALİ ALTINDA

Anlamsız bir süreç yaşandığını ifade eden Salıcı, "İnsanlar parka gelmek istiyor. Park 21 gündür polis işgali altında. Bu park kamuya ait değil mi? Halk parkımı geri ver diyor. Bundan daha normal bir talep olabilir mi? İçişleri bakanlığı ve vali bunları görmezden geliyor. Gerilim politikası sürekli devam etsin istiyorlar, anlaşılan o. Ama bunun Türkiye'ye bir faydası yok. Bunların kimseye bir faydası yok. Milletvekillerimiz parti üyelerimiz gazdan etkilendi. Bazı iş yerlerinde dinleniyorlar. Bizlere gelen yardım talepleri ile ilgili görüşmeler yapıyorlar. İl merkezimiz sabaha kadar açık, yardım isteyen gelebilir" diye konuştu.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Gürsel Tekin Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title