Haberler

Yeni Sermaye Miktarlarına İntibak Süresi 31 Aralık 2008'e Kadar Uzatıldı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Yeni Sermaye Miktarlarına İntibak Süresinin 31 Aralık 2008'e Kadar Uzatıldığını Açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, yeni sermaye miktarlarına intibak süresinin 31 Aralık 2008'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 19 Ocak 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile anonim şirketler için 5 bin YTL olarak öngörülen asgari sermaye miktarının 50 bin YTL'ye, limited şirketler için 500 YTL olarak örnörülen asgari sermaye miktarının 5 bin YTL'ye yükseltildiği hatırlatıldı. Sermayeleri bu miktarların altında kalan anonim ve limited şirketlerin sermayelerini Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen miktarlara yükseltmeleri için 2006/1 sayılı

tebliğ ile 31 Aralık 2007 tarihine kadar süre verildiğine işaret edilen açıklamada, henüz intibakını yapamamış çok sayıda şirketin bulunması ve yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yasalaşma süreci de gözönüne alınarak bu sürenin yeniden uzatılmasında yarar görüldüğü bildirildi.

Bu çerçevede Türk Ticaret Kanunu tasarısının yasalaşması sonucunda bütün şirketlerin yeni kanuna intibakları sözkonusu olacağı için mükerrer işlemlere sebebiyet verilmemesi, emek ve zaman kayıpları ile ortaya çıkabilecek maliyetlerin önüne geçilmesi amaçlarıyla bir tebliğ hazırlandığı ve yeni sermaye miktarlarına intibak süresinin 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

(ZÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title