Haberler

Yazıcı: "Başesgioğlu'nun İstifası Bireysel Bir Hareket"

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Eski Bakan Başesgioğlu'nun, AKP'den İstifa Etmesinin Kendisi İçin "Sürpriz" Oluşturduğunu Belirtirken İstifayı "Bireysel" Bir Hareket Olarak Nitelendirdi ve Doğru Bulmadığını Söyledi.

Eski bakanlardan Murat Başesgioğlu'nun AKP'den istifa etmesinin yankıları sürerken Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başesgioğlu'nun istifasının kendisi için "sürpriz" olduğunu belirtirken, bunun "bireysel" bir hareket olduğunu, doğru bulmadığını ifade etti.

Hayati Yazıcı, ABD'nin bağımsızlığının 234. yıldönümü dolayısıyla ABD Büyükelçiliği konutusunda verilen resepsiyon sırasında medya mensuplarının Başesgioğlu'nun istifasına ilişkin sorularını da yanıtladı. Başesgioğlu'nun kararı "bireysel bir hareket" olarak nitelendiren Başesgioğlu, bu kararını doğru bulmadığını da ifade etti.

Başesgioğlu'nun istifa kararını kendisi için "sürpriz" oluşturduğunu ifade eden Yazıcı, istifaya "Kürt açılımının" yol açtığı bilgilerinin anımsatılması üzerine "Herkes aynı konuyu hazmetmesi mümkün değil" dedi.

Bu arada, Yazıcı, "Partide bir rahatzızlık mı var?" yönündeki soru üzerine de "Bizde bir rahatsızlık yok"diye konuştu.

Devlet Bakanı Yazıcı, Türkiye-Irak sınırının yeniden belirlenmesi yönünde yaptığı öneriye ilişkin bir soruyu yanıtlarken de "sınırın çok yapayı" bir biçimde çizildiğini söyledi. Buna karşın Yazıcı, "Önerinizi Bakanlar Kurulu'na götürecek misiniz?" sorusuna "Hayır. Bakanlar Kurulu'na götürmem" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gediktepe'yi ziyaret etmesine dikkat çekildiği gazeteciler ile sohbet sırasında Tunceli valisinin son yerel seçimler öncesi dağıttığı beyaz eşyalara ilişkin "Ben başka yerden duydum. Kılıçdaroğlu evinde kışın buzdolabı kullanmaz, yemekleri tezgahın üzerine dizermiş. Onun için Türkiye'de buzdolabı dağıtmamızı yadırgamış. Merak ediyorum doğru mudur görünce soracağım" dedi.

(ANKA)

(CN/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title