Haberler

Geleceğin iş dünyasında dijital beceriler var. Uyum sağlayabilecek misiniz?

Reyhan Açıkelli

Reyhan Açıkelli

Ajans Başkanı / Survivor Dijital Medya Pazarlama Ajansı
10.09.2022 01:50

TUIK verilerine göre işgücüne katılma oranlarında düşüş yaşıyoruz. İşgücü 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 182 bin kişi azalarak 34 milyon 407 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,4 puanlık azalış ile %53,2 olarak gerçekleşti.

Aynı zamanda istatistiklerde yer almasa da çalışıp da işinden memnun olmayanlar ya da kalifiye iş gücü bulamamaktan yakınan işverenler de azımsanamayacak kadar çoklar.

Günümüzde bir çok insan insan kariyer yollarını çizmeye veya değiştirmeye çalışırken, son yıllarda işverenlerin aradığı önemli bir beceri kategorisi var: dijital beceriler.

Peki gelecekte de popüler olmaya devam edecek, sahip olmanız gereken dijital beceriler hangileri?

Remote Küresel İnsan Kaynakları firması tarafından yürütülen bir araştırma, iş arayanlar için hangi dijital becerilerin en önemli olduğunu belirlemek için dijital sektörlerdeki 500'den fazla işveren ve çalışanla anket yaptı.

Ankete katılanların %28'i, sosyal medya becerilerini en önemli becerilerden birisi olarak belirttiler. İşverenler, özellikle Instagram, LinkedIn, TikTok ve Facebook gibi platformlarda, şirketlerinin sosyal medyadaki varlığını yönetecek sosyal medya uzmanları arıyorlar.

Yine ankete katılan işverenlerin %27'si sosyal medya pazarlamayı da içine kapsayan dijital pazarlama becerilerini önemli olarak belirttiler. Dijital pazarlama becerisine sahip kişilerden sosyal medya bilgisi dışında e-posta pazarlaması ve veri analizi konusunda da beceri sahibi olması bekliyor.

Ankete katılan işverenlerin %21'i aktif olarak dijital proje yönetimi gibi roller üstlenebilecek potansiyel çalışanlar da arıyorlar.

Ayrıca ankete katılanların %37'si yazılım geliştirmenin gelecekte en önemli dijital iş olacağını, ancak günümüzde yalnızca üçüncü en önemli beceri olarak ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

Yazılım mühendisi (%36), otomasyon sorumlusu (%21) ve Yapay zeka mühendisi (%19), işverenler ve çalışanların gelecekte önemli olacağını düşündükleri inovasyon odaklı işler arasında yer aldı.

title