Haberler

Suriye'deki Olaylar

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgede bulunduğu belirtilen bir Suriyeli'ye ait cesedin getirilmesi için çalışma başlatıldığını bildirildi.

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Türkiye- Suriye sınırındaki mayınlı bölgede bulunduğu belirtilen bir Suriyeli'ye ait cesedin getirilmesi için çalışma başlatıldığını bildirildi.

Vali Odabaş, Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Burada bir gazetecinin sorusu üzerine Odabaş, önceki gün Suriye askerleri ile muhalif güçler arasında sınır bölgesinde yaşanan çatışmanın ardından yaralı vaziyette Türkiye'ye gelirken mayınlı bölgede düşüp hayatını kaybeden bir Suriyeli'nin bulunduğu bilgisi üzerine cesedin alınması için harekete geçtiklerini ifade etti.

Askeri makamlarla yaptığı görüşmede cesedin alınması için çalışma başlatılmasını istediğini ifade eden Odabaş, "Cesedin bizim tarafa getirilmesi için talep geldi. Biz de bu talep doğrultusunda gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

Gece boyunca yer yer Suriye askerleri ile muhalifler arasında çatışma yaşandığını ancak şu anda durumun sakin olduğunu aktaran Odabaş, "Suriye askerleri ile muhalifler arasında yer yer süren çatışmalardan kampta kalan Suriyeliler olumsuz etkileniyor. Onlar da konteyner kentten karşı tarafa nümayişte bulunuyor. Sınırın karşı tarafından onlara ateş açılmaması için biz de bazı önlemler aldık" diye konuştu.

Kilis'e Suriye'den 26 yaralının geldiğini bunlardan 2'sinin öldüğünü anımsatan Odabaş, "Dün akşam 3 yaralı daha geldi. Bunların bir kısmı taburcu oldu. Dün gittiğimde gördüm, 3 kişi yoğun bakımda, 1 kişi de Gaziantep'e sevk edilmiş o da yoğun bakımda. Diğerleri hafif yaralı" diye konuştu.

Halep'in Azez ilçesi ile Esselame Sınır Kapısı arasında 9 Nisan Pazartesi günü Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralananlar, sınırı geçerek geldikleri Kilis'te hastaneye kaldırılmıştı.

Suriye güvenlik güçlerinin muhaliflere ateş açması sonucu Kilis konteyner kentte görev yapan Türk polis memuru Ali Kaplan ve mütercim Sevgi Topal da hafif yaralanmıştı.

- KİLİS

Kaynak: AA / Yaşam

Yusuf Odabaş Türkiye Suriye Kilis Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title