Haberler

Şahinbey'de Ahilik Haftası pilav dağıtarak kutlandı

Güncelleme:

Şahinbey Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla Ulu Cami önünde pilav dağıtımı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri esnaflara hayırlı işler dileyerek sohbet etti.

Şahinbey'de Ahilik Haftası pilav dağıtarak kutlandı

GAZİANTEP - Şahinbey Belediyesi 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Ulu Cami önünde pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, YÖK Başkanı Erol Özvar, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Özcan ve Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası Başkanı Bekir Özsert ile birlikte Ahilik Haftası nedeniyle Ulu Cami'nde pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve protokol üyeleri pilav dağıtımı sırasında esnafa hayırlı işler dileyerek sohbet ettiler.

"Ahilik tarihimizde önemli bir rol almıştır"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ahilik Haftası nedeniyle esnaflar arası diyalog ve dayanışmayı pekiştirip, yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanatla birleşimidir. Ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinen Ahilik felsefesi, teşkilat olarak Anadolu Selçuklularından Osmanlı İmparatorluğuna geçiş sürecinde son derece önemli bir rol oynamış, sanat ve meslek yönleriyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir. Milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik anlayışı ve Ahilik geleneğinin amacı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı ortaya çıkarmak, bu anlayışla meslek erbapları yetiştirmektir. Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın ve ticaretin yanı sıra adaletli yönetimin simgesidir. Doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü Ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkarlarımızın yetişmesi dileğiyle tüm esnaflarımızın, sanatkarlarımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şahinbey Belediyesi Ahilik Haftası Şahinbey Cami Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title