Haberler

ETÜ'ye TÜBİTAK'tan 1.6 milyonluk destek

Güncelleme:

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Makine Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan "Seçici Lazer Ergitme (SLE) Yöntemi ile Değişken Üretim Parametreleri Kullanılarak Ti6Al4V Alaşımından Üretilen Bulk/Kafes Sistemlerinin Yapısal ve Mekanik Özelliklerinin Teorik ve Deneysel Olarak İncelenmesi"...

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Makine Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan "Seçici Lazer Ergitme (SLE) Yöntemi ile Değişken Üretim Parametreleri Kullanılarak Ti6Al4V Alaşımından Üretilen Bulk/Kafes Sistemlerinin Yapısal ve Mekanik Özelliklerinin Teorik ve Deneysel Olarak İncelenmesi" isimli proje, TÜBİTAK 1004 Programı kapsamında II. faz aşamasını da başarı ile geçerek TÜBİTAK'tan 1.6 Milyon TL destek almaya hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından açılan ilk 1004 Programı çağrısına başvuru yapmak üzere oluşturulan "3B-YİP: Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu"nda Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş (APYK) olarak yer alan Erzurum Teknik Üniversitesi, eklemeli imalat yöntemi ile yüksek katma değerli havacılık bileşenlerinin elde edilmesini sağlamak üzere bu alanda önde gelen üniversiteler ve savunma sanayii kuruluşları ile iş birliği yapacak.

"Yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunuyoruz"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: "ETÜ bünyesinde nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek ve yeni teknolojileri içinde barındıran projeler üreterek yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle 3B-YİP Platformunda ETÜ'yü araştırma programı yürütücü kuruluşu olarak temsil eden akademisyenlerimizi yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

3B-YİP Platformunda; Gazi Üniversitesi araştırma programı yönetici kuruluş (APYÖK) olarak yer alırken, Erzurum Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Aselsan, Ermaksan, Roketsan, TUSAŞ, TEİ ve TÜBİTAK-MAM da araştırma programı yürütücü kuruluş (APYK) olarak yer alıyor. Proje kapsamında, ETÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Yıldız yürütücü, Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Prof. Dr. A. Fatih Yetim, Dr. Öğr. Üyesi İ. Hakkı Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi İlyas Hacısalihoğlu araştırmacı olarak görev alıyor.

1004 Programı Nedir?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan 1004 Programı kapsamında, yükseköğretim kurumları araştırma altyapılarının Ar-Ge/tasarım merkezleri ve kamu Ar-Ge birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşması ve mükemmeliyet merkezi haline gelmesi için ulusal hedef ve politikalar kapsamında belirlenen öncelikli alanlarda, yurt içinde yapılan, izlenebilir hedefleri olan, bilimsel nitelikli ve ticarileşme potansiyeli yüksek araştırmalar destekleniyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title