Haberler

Elver Ustam" Projesinin İlk Ürünleri Görücüye Çıktı

Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde gerçekleştirilen "Elver Ustam" projesi kapsamında örülen sepetler ve yapılan fileler görücüye çıktı.

Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu ( İşkur ) işbirliğinde gerçekleştirilen "Elver Ustam" projesi kapsamında örülen sepetler ve yapılan fileler görücüye çıktı.

Bilecik Belediyesi öncülüğünde hazırlanan birçok proje ile kentteki kadınların daha çok yaşama dahil olmaları, ev ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla birçok proje hayat bulmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde hazırlanan "Elver Ustam" projesi kapsamında hazırlanan el emeği göz nuru fileler ve sepetler, Şeyh Edebali Üniversitesi 6. Tanıtım ve Kariyer Günlerinde görücüye çıktı.

"Yaptığımız bu ürünleri üniversitemiz ve müzemizde sergiliyoruz"

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, yaptığı açıklamada, ürünleri üniversite ve müzede sergilediklerini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda belediyemiz öncülüğünde ilimiz İŞKUR yetkilileri tarafından güzel bir proje hazırladık ve projeye büyük bir ilgi oldu. Kursiyerlerimiz bu proje kapsamında ürettikleri ürünlerle hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata daha çok dahil oluyorlar. Projemiz kapsamında güzel ürünler ortaya çıktı. Her birinin hem estetik değeri var hem de işlevi var. Yaptığımız bu ürünleri üniversitemiz ve müzemizde sergiliyoruz. Bu anlamlı projede yer almak isteyen vatandaşlarımız belediyemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğüne nüfus cüzdanları ile şahsen başvurabilirler. Kültür Kongre Merkezimiz ile müzemizde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile hem kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalardan çıraklara aktararak, yaşatmış oluyoruz. Sepet örücülüğünde ilk kursumuz bitti. Şu da çok önemli ki projemiz ile kadın istihdamını artırarak ve onları sosyal yaşama dahil ederek, toplumsal cinsiyet eşitliğini de sağlamış oluyoruz. Zaten bizim çalışmada esas sloganımız unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması, Kadın iş gücünün ve istihdamının artırılması üzerine planlandı" ifadelerine yer verdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bilecik İŞKUR Ustam Yaşam Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title