Haberler

Yarıyıl Tatili Sona Erdi

Adana'da eğitim öğretim döneminin ikinci yarısı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın katıldığı törenle başladı.

Adana'da eğitim öğretim döneminin ikinci yarısı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın katıldığı törenle başladı.

Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, başta Afrin olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

2017-2018 eğitim öğretim 2. yarı yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, "15 günlük tatilin ardından Adana'da ilk, orta ve lisede 480 bin öğrenci, 29 bin öğretmen bugün yeniden ders başı yaptı. Okulunuza ve arkadaşlarınıza yeniden başlamanın heyecanını dönemin tamamına yayarak hedeflediğiniz tüm başarıları kazanacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

Eğitim ve öğretimin, bireyin tüm hayatı boyunda gereksinim duyduğu bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreç olduğunu vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu ve başarılı bir nesil yetiştirebilmek eğitim ve öğretime verilen önemle doğru orantılıdır. Bu önemli süreçte ilköğretimden yüksek öğretime kadar tüm öğrencilerimizin sosyal, zihinsel ve duygusal yönden öğrenim hayatlarının sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin sağlanmasında idarecilerimizin öğretmenlerimizin ve velilerimizin üzerine önemli görevler düşmektedir. En başta eğitimin saç ayağı olan okul, öğrenci ve veli işbirliği mutlaka sağlanmalıdır. Değerler eğitimini müfredatta yazan iki kelime olmaktan mutlaka çıkarmalıyız. Sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve misafirperverlik gibi değerleri çocuklarımızın davranışlarında somutlaştırmalıyız. Bilinmelidir ki, milletimizin bekası, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ve değerlerine, tarihine, bayrağına, vatanına bağlı nesillerin yetiştirilmesi ile mümkündür. "

İl Milli Eğitim Müdür Turan Akpınar da öğrencilerin bugün ders başı yaptığını hatırlatarak, 2'nci dönemin öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını diledi.

Programa, kent protokolü ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Evliya Çelebi Sarıçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title