Haberler

Yalova'da Kudüs Tepkisi

YALOVA'da gönüllü sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı alacağı iddiasına tepki gösterdi.

YALOVA'da gönüllü sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı alacağı iddiasına tepki gösterdi.

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER), Merkez Camisi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Yalova İHH Başkanı Sabri Kan, "Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyet olarak gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarımızda henüz taze iken, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da naklen soykırımlarda masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, ta Haçlı kardeşliğinden bu yana kan emici vampir silah tüccarlığı yapan batılıların hedefinde hep savunmasız Müslümanlar olmuştur. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Şimdi de hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta; terör devleti olarak tescillenen İsrail ve siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretine girişilmiştir" dedi.

İslam ülkelerini yöneten liderlere seslenen Kan, "Neden hala katilinize aşıksınız? Suriye'de oluk oluk Müslüman kanı akarken neden ABD'nin, Rusya'nın ve İsrail'in kanatları altından politika yürütüyorsunuz? Ülkelerinizdeki iç çekişmelere saplanıp sömürgeci emperyalistlerin sizi piyon olarak kullanacakları günlerin sonu ne zaman gelecek? İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da Hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken, bu zulmü dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması, güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Moro'da, Cezayir'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da, Arakan'da yaşanan kıyımlar ortada iken, 'terör' ve 'İslam' kelimelerinin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin algı operasyonu olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz asla zalimlerden olmayacağız. Hakkı haykırıp, zalimin tam karşısında durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Yalova İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title