Haberler

Wimbledon'da Djokovic ve Del Potro Yarı Finalde

Tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Djokovic, Çek Berdych'i 3 0 yenerek üst üste 13. kez grand slam'lerde yarı finale çıktı Fransa Açık finalisti İspanyol Ferrer'i 3 0 mağlup eden Del Potro, kariyerinde ilk kez Wimbledon'da yarı finale yükseldi Yarı finalde Arjantinli Del Potro ile eşleşen Djokovic, bugüne kadar rakibiyle 11 kez karşılaştı ve 8'inde kazanan taraf oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic ile 8 numaralı seri başı Arjantinli Juan Martin Del Potro yarı finale yükseldi.

1 numaralı kortta oynanan maçta, 2011 yılının Wimbledon şampiyonu Djokovic, 2010 yılında finalde Rafael Nadal'a kaybeden Berdych'i 7-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenerek tur atladı.

İki raketin de servislerine tutunduğu ilk sette kazananı tie-break belirledi. Çekişmeli geçen tie-break'i 7-5 alan Djokovic, seti de 7-6 hanesine yazdırdı.

İkinci sete çok iyi bir başlangıç yapan Berdych, üst üste 2 kez servis kırarak oyunlarda 3-0 öne geçti. Djokovic, kendisini 2010 yılında yarı finalde eleyen Çek tenisçiye karşılık vermekte gecikmedi ve 4. oyundan itibaren art arda 4 oyun alarak rakibine 4-3 üstünlük sağladı. Son oyunda 3. kez Berdych'in servisini kıran Sırp raket, seti 6-4 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü setin dördüncü oyununda servis kıran ve bir sonraki oyunu da alarak 4-1 öne geçen Djokovic, avantajını korumasını bildi ve seti 6-3, maçı da 3-0 kazanarak yarı finale çıktı.

Djokovic, 16 "ace", 36 "winner", 13 basit ve 1 çift hatayla oynarken, Berdych ise mücadeleyi 6 "ace", 31 "winner", 25 basit ve 4 çift hatayla bitirdi.

Toplam 6 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, üst üste 13. kez grand slam'lerde yarı finale yükselme başarısını gösterdi. Sırp raket ayrıca bu yıl yarı finale kadar oynadığı hiçbir maçta rakibine set vermedi.

Merkez kortta oynanan diğer çeyrek final maçında ise kariyerinde ilk kez Wimbledon'da çeyrek finale çıkan 8 numaralı seri başı Arjantinli Juan Martin Del Potro, geçen ay Fransa Açık'ta final oynayan 4 numaralı seri başı İspanyol David Ferrer'i 6-2, 6-4 ve 7-6'lık setlerle 3-0 mağlup etti.

İlk sette iki kez servis kıran Arjantinli tenisçi, seti 6-2 alarak 1-0 öne geçti. Juan Martin Del Potro ilk oyunda dizinden kısa süreli bir sakatlık geçirdi ancak tedavisi yapılan Arjantinli raket yeniden oyuna döndü.

İkinci setin ilk 8 oyununda iki raket de servisine tutundu. 9. oyunda İspanyol rakibinin servisini bir kez daha kıran Del Potro, sonraki oyunu da alarak setlerde durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette iki raket de servis kıramadı ve tie-break uygulamasına gidildi. Oldukça çekişmeli geçen tie-break'i 7-5, seti 7-6 kazanan Del Potro, Ferrer'i 3-0 mağlup ederek yarı finalde Djokovic'in rakibi oldu.

2009 yılında ABD Açık'ta şampiyonluk sevinci yaşayan 24 yaşındaki Del Potro, Wimbledon'da ilk kez yarı finale yükseldi.

Çeyrek finale kalan raketler arasında en yaşlı tenisçi olan 31 yaşındaki Ferrer, maçı 8 "ace", 41 "winner", 22 basit ve 2 çift hatayla tamamlarken, Del Potro, 12 "ace", 42 "winner" ve 11 basit hatayla oynadı.

Bu arada merkez kortta oynanan maçı Manchester United'ın eski menajeri Alex Ferguson ve İngiltere Milli Takımı Menajeri Roy Hodgson da kraliyet locasından izledi. - London, City of

Kaynak: AA / Spor

David Ferrer Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title