Haberler

Yedi Ulu Ozan Uluslararası Sempozyumu"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondan detay- Dinleyici detayları- AMİA Folklor Enstitüsü Başkanı İmanov konuşması- Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Özcivan konuşması "Yedi Ulu Ozan Uluslararası Sempozyumu"- Bakü'de, Anadolu'da "Yedi Ulu Ozan" olarak kabul edilen Seyyid İmadettin Nesimi, Şah İsmail Hatayi, Fuzuli, Yemini, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet'i konu alan sempozyum düzenlendi Azerbaycan'da, Anadolu'da "Yedi Ulu Ozan" olarak kabul edilen Seyyid İmadettin Nesimi, Şah İsmail Hatayi, Fuzuli, Yemini, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet'i konu alan uluslararası sempozyum düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondan detay- Dinleyici detayları- AMİA Folklor Enstitüsü Başkanı İmanov konuşması- Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Özcivan konuşması "Yedi Ulu Ozan Uluslararası Sempozyumu"- Bakü'de, Anadolu'da "Yedi Ulu Ozan" olarak kabul edilen Seyyid İmadettin Nesimi, Şah İsmail Hatayi, Fuzuli, Yemini, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet'i konu alan sempozyum düzenlendi Azerbaycan'da, Anadolu'da "Yedi Ulu Ozan" olarak kabul edilen Seyyid İmadettin Nesimi, Şah İsmail Hatayi, Fuzuli, Yemini, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet'i konu alan uluslararası sempozyum düzenlendi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMİA) Folklor Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen sempozyumun açılış toplantısına AMİA Başkan Yardımcısı Milletvekili Prof. Dr. İsa Hebibbeyli, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan, TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, AMİA Folklor Enstitüsü Başkanı Muhtar İmanov ve akademisyenler katıldı. AMİA Folklor Enstitüsü Başkanı İmanov, Türk sufiliğinin temsilcilerin olan "Yedi Ulu Ozan"ın her zaman birlik konusunu tebliğ ettiğini söyledi. Türk toplumunun şekillenmesinde "Yedi Ulu Ozan"ın büyük rol oynadığını ifade eden İmanov, birliğin devam ettirilmesi için bu ozanlarla ilgili daha fazla araştırmanın yapılması ve halka anlatılması gerektiğini vurguladı. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Özcivan da ulusların varoluşlarının ana sebeplerinden birinin inanç, gelenek ve yaşam biçimlerini asimile olmadan sürdürmek olduğunu söyledi. Bunun için halkın hafızasının silinmemesi gerektiğini kaydeden Özcivan, ozanların toplumların hafızasını gelecek kuşaklara anlattığını, her toplumun ozanını yaşattığı sürece ulus ve inanç olarak yaşayacağını belirtti. Anadolu Alevi inancında ozanların ayrı bir yeri ve saygınlığının olduğunu ifade eden Özcivan, "Ozanlar, halkın dili, gözü ve kulağıdır. Türk kültürünün yaşadığı ve yaşatıldığı coğrafyada yüz binlerce ozan olmuştur. Bunlardan bazıları toplumun hafızasında o toplumla bütünleşecek kadar yer edinmiştir. Burada konuşacağımız ozanlar, Türk kültürünün, Alevi inancının temel taşları olarak çağlarının bilgesi olmuştur. Azerbaycan halkının yakından tanıdığı ve sevdiği Seyyid Nesimi, Şah Hatayi ve Fuzuli, Anadolu halkının da gönlünde yer etmiştir" diye konuştu. Türkiye ve Azerbaycan'ın yanı sıra İran, Dağıstan, Gürcistan ve Kazakistan'dan 100 akademisyenin katıldığı sempozyumun amacının "Yedi Ulu Ozan"la ilgili yeni çalışmaların yapılmasını sağlamak, halk biliminde aşıklık geleneği hakkında mevcut bilgileri toplamak ve değerlendirmek olduğu belirtildi. Sempozyumda sunulan bildirilerin, bu yıl basılarak bilim dünyasının hizmetine sunulacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Seyyid Nesimi Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title