Haberler

Manisa Tarladan Dünya Şampiyonluğuna

Tarladan dünya şampiyonluğunaMilli atlet Mehmet Çelik, çiftçilik yapan ailesine tarlada yardım ettikten sonra kalan zamanlarında yaptığı antremanlarla hazırlandığı, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fas'ta düzenlenen şampiyonada, 800 metrede altın madalya kazanarak...

Tarladan dünya şampiyonluğuna

Milli atlet Mehmet Çelik, çiftçilik yapan ailesine tarlada yardım ettikten sonra kalan zamanlarında yaptığı antremanlarla hazırlandığı, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fas'ta düzenlenen şampiyonada, 800 metrede altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Tarlada çapa yapan, traktör süren şampiyon ailesinin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının gurur kaynağı. Annesi Necla Çelik, mahallelinin kendisine Hiç oğlunun başarısından söz etmiyorsun, konuşmuyorsun diyerek takıldığını belirterek, Ben, oğlumla milletin övünmesini ve gurur duymasını istiyorum. Çünkü ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor diye konuştu.

Uşak Atatürk Lisesi öğrencisi milli atlet Mehmet Çelik, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 2-9 Mayıs tarihleri arasında Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Gymnasiade 2018'de (Liselerarası Dünya Olimpiyat Şampiyonası) atletizmde 800 metrede 1 saat 50 dakika 63 saniyelik derecesiyle koşarak altın madalya kazandı. Geçen sene de Macaristan'da düzenlenen 2017 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde 1500 metrede altın madalya kazanan 17 yaşındaki milli sporcu, uluslararası alanda elde ettiği başarılarına bir yenisini ekledi. Salihli'nın kırsal Hacıbektaşlı Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Çelik Ailesi'nin 3 çocuğundan biri olan Çelik'in bu başarısı onu gönüllerinde şampiyonu yaptı. Antrenmandan artan zamanlarda tarlada çalışarak çiftçilikle uğraşan ailesine yardım eden Çelik, Fas'ta düzenlenen Dünya Liseler Olimpiyatı'na yüzme atletizm, boks, judo, karate, tekvando gibi 18 kategoride 64 ülke mücadele etti. Olimpiyatlara 3 binden fazla sporcu katıldı. Biz Türk Milli Takımı olarak bu olimpiyatlarda 4 kategoride yarıştık. Atletizm, yüzme, bocce, jimnastik kategorilerinde mücadele verdik. Bu kategorilerde toplamda 40 madalya elde ettik ve iyi bir sıralama da aldık. Ülkemiz adına elde ettiğim bu şampiyonluğu Suriye'nin Afrin şehrinde terör örgütlerine yönelik yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklerimize armağan ediyorum dedi. Ana geçim kaynaklarının çiftçilik olduğunu belirten Çelik, bundan sonra da yarışlara hazırlanırken, antrenman aralarında tarlada çalışarak ailesine yardım etmeyi sürdüreceğini söyledi.

'ONUNLA GURUR DUYUYORUZ'

Oğlunun küçük yaştan beri spora eğilimi olduğunu belirten Selahattin Çelik ise 'Mehmet, ilkokul döneminden beri koşu yarışlarında çok güzel sonuçlar elde ediyordu. Antrenmanlarına giderken bile her zaman bizlerin yanında oldu. Tarlamızda veya bahçemizde bir iş varsa önce onu hallediyor, daha sonra da antrenmanına gidiyordu. 3 çocuğumdan biri olan Mehmet, küçüklüğünden beri saygılı ve efendi kişiliği ile çevresinde de çok seviliyor. Türkiye genelinde katıldığı şampiyona veya turnuvalarda elde ettiği başarılarını önce Avrupa'ya, sonra da dünyaya taşıdı. Onunla gurur duyuyoruz dedi.

OĞLUMLA MİLLETİN ÖVÜNMESİNİ, GURUR DUYMASINI İSTİYORUM

Anne Necla Çelik de oğlumuzun başarılı olması için elinden geleni yaptığını belirterek, Allah'a şükür ki istediği başarıya ulaştı. Mahalleli, 'Hiç oğlunun başarısından söz etmiyorsun, konuşmuyorsun' diyor. Ben, oğlumla milletin övünmesini ve gurur duymasını istiyorum. Çünkü ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor diyerek, duygularını dile getirdi. Şampiyon atlet Çelik'in daha önce gittiği Salihli Endüstri Meslek Lisesi'nden öğretmeni olan Tacettin Arslan da Mehmet, 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılında okulumuzda eğitime başladı. Atletizmle ilgili çalışmalarımız sırasında yeteneğini keşfettik. Oldukça güzel dereceler elde ediyordu. Bu yeteneğini daha ileriye götürmesini sağlamak için Uşak'ta bulunan atletizm antrenörü arkadaşımız ile temasa geçtik. Elde ettiği dereceleri de bizi yanıltmadı. Çok iyi işlere imza atmaya devam ediyor. Türkiye birincilikleri, Avrupa birinciliği derken şimdi de dünya şampiyonluğuna kadar gitti. Bu başarıları bizi çok gururlandırdı dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çelik Uşak Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title