Haberler

İzmir-Göztepeli Enes'ten Sevindiren Haber

Göztepeli Enes'ten sevindiren haberİZMİR'de yaklaşık 1.5 yıl önce güvercinlerini beslerken 13 metre yükseklikten aşağı düşen ve beyin travması geçirdikten sonra yatağa bağlı kalan 14 yaşındaki Enes Karaman, fizik tedavinin yanında, evinde uygulanmaya başlanan refleksoloji masajının da etkisiyle...

Göztepeli Enes'ten sevindiren haber

İZMİR'de yaklaşık 1.5 yıl önce güvercinlerini beslerken 13 metre yükseklikten aşağı düşen ve beyin travması geçirdikten sonra yatağa bağlı kalan 14 yaşındaki Enes Karaman, fizik tedavinin yanında, evinde uygulanmaya başlanan refleksoloji masajının da etkisiyle baş kontrolünü daha iyi sağlıyor. Göztepe taraftarı Enes, kol ve bacaklarını istemli şekilde hareket ettirebiliyor.

Enes Karaman, 29 Ağustos 2016 tarihinde, Bornova ilçesinin Altındağ Mahallesi'ndeki evlerinin çatısında, güvercinlerini beslerken 13 metre yükseklikten düştü. Düşmenin etkisiyle beyin travması geçiren Enes için doktorlar, 'Yaşamaz' dedi. Küçük Enes, 47 gün yoğun bakımda kalırken, annesi Ebru Karaman (36), babası Levent Karaman (42) ve kardeşi Ecrin Karaman'ın (8) desteğiyle yaşama tutundu. Enes'i çok sevdiği Göztepe takımının taraftarları da yalnız bırakmadı. Odasının duvarında asılı sarı- kırmızılı takımın bayrakları ve 'Geri gelsin o güzel günler' yazılı atkı ile misafirlerini karşılayan Enes, artık başını, kol ve bacaklarını hareket ettirmeye başladı. Enes, yatağından kalkıp bağımsız olarak hayatını devam ettirebileceği günleri bekliyor. Odasının duvarını Göztepe'nin bayrakları ile süsleyen Enes'in ailesi, onu haftanın 3 günü fizik tedaviye götürürken, oğullarına çok sevdiği sarı kırmızılı takımın giysilerini giydiriyor.

Enes'in kazanın ardından 47 gün yoğun bakımda kaldığını hatırlatan baba Levent Karaman, Çok ciddi ölüm tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Ağır bir beyin travması yaşadı. Hayatta kalmasına çok düşük ihtimal bakılıyordu. Beyin sapında ufak bir kanama olmuş. Ameliyatla beyin kanamasını durdurup kanı boşalttılar. Şimdi haftanın 3 günü fizik tedaviye götürüyoruz. 3 gün de eve fizyoterapist geliyor. Fizik tedaviye ilave olarak iki gün 'refleksoloji masajı'na başladık. El ve ayaklarında belli noktalara bası uygulanarak yapılan masaj sayesinde sinir uçları uyarılıyor. Yaza kadar daha güzel gelişmeler yaşayacağımızı umuyoruz dedi.

BİR YILDA AYAĞA KALKABİLİR

Baş kontrolü olmayan, kol ve bacağında çok az hareketi olan Enes'in bugün başını istemli kontrol edebildiğini söyleyen fizyoterapist Kenan İncebacak, iyileşmenin en önemli safhasının ilk 12 ay olduğunu hatırlatarak, fizyoterapinin de ilk 1 yıl içinde daha fazla etki sağladığını kaydetti. Nörolojik rehabilitasyonda temel yaklaşımların baş ve gövde kontrolü ile denge ve yürüme eğitimi olduğunu ifade eden İncebacak, Enes'in kol ve bacakları daha hareketli. Ayrıca görsel ve sözel uyarılara karşı yanıtı arttı. Tedavi süreci çok olumlu ilerliyor. Temel amaç, hastanın olabildiğince bağımsız olarak hayatını devam ettirebileceği fonksiyonel seviyeye ulaştırmaktır. Enes tek başına oturma işini hallettikten sonra yavaş yavaş ayağa kalkacak. Bunun için zamanlama vermek çok zor. Bunu 1 yılda da başarabiliriz ama daha da kısa sürebilir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Bornova Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title