Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Çankırı'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla öğrenciler 97 dilek feneri uçurdu.

Çankırı'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla öğrenciler 97 dilek feneri uçurdu.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Ulu Yazı Kampüsü'nde etkinlik düzenlendi.

KYK yurdunda kalan üniversite öğrencileri törende, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla 97 dilek feneri uçurdu.

KYK İl Müdürü Sadık Ak, burada yaptığı konuşmada, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi İstiklal Marşı'nı armağan eden milli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andıklarını belirterek, "Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerlerdir. İstiklal Marşı, dünyada ayakta dinlenen ve okunan tek marştır. İstiklal Marşı'nı sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı bağımsızlığımızın sesi olduğu için İstiklal Marşı'nı vakur bir şekilde okumak ve bağımsızlığımıza sahip çıktığımızı göstermek zorundayız." diye konuştu.

Türkiye'nin çok badireler atlattığını belirten Ak, bütün badirelerin üstesinden milletin ferasetiyle gelindiğini, vatana sahip çıkıldığı sürece hiçbir düşmanın bu memlekete zarar veremeyeceğini dile getirdi.

Daha sonra üniversite öğrencisi Güldemet Küçük, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Yurtlar Kurumu Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title