Haberler

Her gün kendi mezar taşını görüyor

Güncelleme:

Eskişehir'de bir vatandaş çocuklarına yük olmak istemedi için hayattayken kendi mezar taşını yaptırdı. "Çocuklara yük olmasın diye kaliteli bir mezar taşı yaptırma arzusundaydım" diyen vatandaş, yaptırdığı mezar taşını evinin önüne astı.

Eskişehir'de yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Ali Baysak, çocuklarına yük olmamak için hayattayken kendi mezar taşını yaptırdı. Baysak, yaptırdığı mezar taşını evinin önüne astırdı.

KENDİ MEZAR TAŞINI YAPTIRDI

Eskişehir'in Odunpazarı Aşağıılıca mahallesinde yaşanan ilginç olayda, iki çocuk babası 59 yaşındaki Mehmet Ali Baysak, ileride çocuklarına masraf olmaması için 2017 yılında kendi mezar taşını yaptırdı. Aldığı kararla çocuklarından büyük tepki alan baba, yaptırdığı mezar taşıyla kendisinin rahata erdiğini ifade etti. Baysak'ın kendi evinin önüne astırdığı mezar taşı görenleri hayrete düşürürken, 59 yaşındaki adam her gün kendi mezar taşını görüyor.

'Kaliteli bir mezar taşı yaptırma arzusundayım' diyen vatandaş, ölmeden önce mezar taşını yaptırdı

"KALİTELİ MEZAR TAŞI YAPTIRMA ARZUSUNDAYIM"

Ekonomik şartlarda insanların hayat şartlarının zor olduğunu söyleyen 59 yaşındaki emekli Baysak, çocuklarına yük olmak istemediği için bu kararı aldığını belirtti. Mezar taşının hazır vaziyette evinde durduğunu da ifade eden Baysak, "Benim dedem soyadı kanunu çıkmadan önce Karaosmanoğlu Veli olarak anıldığı için mezar taşıma da Karaosmanoğlu Veli'nin torunu Mehmet Ali Baysak olarak yazdırdım ve mezar taşımı hazırlattım. Şu anda mezar taşım hazır vaziyette durmakta. Bu ekonomik şartlarda insanların hayat şartları zor olduğu için çocuklara yük olmasın diye iyi mermerden kaliteli bir mezar taşı yaptırma arzusundaydım. O yüzden mezar taşımı yaptırmış oldum. Tam ekonomik anlamda da değil. İçimden öyle bir his geldi. O şekilde yaptırmış olduk" ifadelerini kullandı.

'Kaliteli bir mezar taşı yaptırma arzusundayım' diyen vatandaş, ölmeden önce mezar taşını yaptırdı

"MUTLU VE HUZURLU OLUYORUM"

Çocuklarının yaptığı mezar taşına tepki vermesine rağmen tereddütsüz yaptırdığını söyleyen Baysak, "Eğer ben bu yaşadığım toplumda gelecek nesillere bir şey bırakabilmenin umuduyla yaşıyorsam bu beni çok rahatlatıyor. Çok mutlu ve huzurlu oluyorum. Çocuklar bu konuda çok sitem etti. 'Baba neden böyle bir şey yaptın' şeklinde. Fakat benim içimden gelen bir olay olduğu için bunu hiç tereddütsüz olarak yaptırdım. Hazır vaziyette duruyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (5)

Aynen:

Unutmuşum yazmayı kusura bakma.Bunlar sana puan kazandırmaz bunun umutla güzel birşey olduğuyla ilgili bir alakası da yok.Bide dedesinin adını kullanıyor bu da sana puan kazandirmaz

6
1
yanıtYanıtla
raa:

ne aptalca bir düsünce tarzi allah allah ne günlere kaldik dayiiii sen merak etme kimsenin ölüsü acikta kalmaz mutlaka topraga girer

1
1
yanıtYanıtla
Gerçek:

Sağlığında çoluk çocuğun varsa hayatının sonuna kadar mutlu mesut yaşadıysanız ne mutlu. Ruh bedenden ayrıldıktan sonra hatırlasalar ne olur hatırlamasalar ne olur, Mezar taşın olsa ne olur olmasa ne olur. Sana ne faydası olacak ki. Dünya ile hiçbir bağın kalmayacak. Öbür tarafın hesabı eğer inancın var ise bambaşka. Yoksada orada göreceksin zaten ne olacağını. Topraktan geldin toprak olup gideceksin. Medyatik olmaya çalışmıssın onuda başarmıssın. Millete kendini güldürerek.

1
0
yanıtYanıtla
46:

Nerde ne zaman oluruz ne sekil bilinmez ama yanlis yapmisin amcam cocuların var geride evde mezar tasını ne ışi var

0
0
yanıtYanıtla
Abc:

Insanoglu ölüme hazırlıklı olmalidir ama bu farz ibadetleri yapmak,büyük gunahlardan da kacinmak seklinde olmalidir...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title