Haberler

15 Temmuz Şiirlerle Anıldı

15 Temmuz şiirlerle anıldıBURSA - İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi işbirliği ile "Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz" konulu şiir dinletisi programı düzenledi.

15 Temmuz şiirlerle anıldı

BURSA - İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi işbirliği ile "Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz" konulu şiir dinletisi programı düzenledi. Hain darbe kalkışmasının şiirlerle anıldığı gecede, protokol üyeleri de seslendirdikleri şiirlerle duygularını ifade etti.

11 Temmuz günü sabah namazıyla başlayıp ardından Bereket Sofrası etkinliği ve şehitlik ziyaretiyle devam eden 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Çarşamba akşamı "Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz" konulu şiir dinletisi düzenlendi. İnegöl Belediyesi'nin Kent Konseyi işbirliğinde düzenlediği programa; Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ile çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz gecesinin hatıralardan silinmeyen anlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan programda; o karanlık geceyi izledikleri gösterimle adeta yeniden yaşayan davetliler, hain darbe kalkışması karşısında vatanı uğruna canını ortaya koyan aziz Türk Milletinin direnişi ve dik duruşuna da bu gösterimle bir kez daha şahit oldu.

Protokol üyeleri de şiir okudu

Haydar Cerrah, konuşmasını programa katkı verenlere ve davetlerini kırmayarak geceye katılanlara teşekkür ederek sonlandırdı. Programda Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şiir okudu. Başkan Aktaş, Necip Fazıl'ın "Bizim Şarkımız" isimli şiirini seslendirdi. Şiirini okumak üzere sahneye çıkan Başkan Aktaş, davetlilere yönelik bir konuşma da yaptı.

15 Temmuz'u anma etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Konuşmasında 15 Temmuz'u anma etkinlikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "11 Temmuz sabahı başladığımız 15 Temmuz'u anma etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyoruz. Perşembe ve Cuma akşamları da programlarımız var ama özellikle Cumartesi günü saat 16.00'da Sayın Bakanımızın katılımıyla Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'mizin açılışını yapacağız. Ardından 19.30'da Heykel önünden başlayan o büyük yürüyüşle beraber sabah kadar devam eden programlarımızı icra edeceğiz. Katılım ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Maalesef bunları yaşadık

15 Temmuz gecesinin bu milletin basireti ve ferasetiyle aşıldığına dikkat çeken Aktaş, "60'ları, 71'leri, 80'leri 97 post modern darbesini, 2001 krizlerini, 2007 Cumhurbaşkanlığı krizini 2013'teki 17-25 Aralık operasyonlarını atlatmış Türkiye öyle bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı ki 15 Temmuz 2016'da, bunu bize anlatsalar; bu milletin okullarında okumuş, bu milletten rütbe almış, bu milletten makam almış, maaş almış birileri bu milletin evlatlarına silah doğrultacak deselerdi bunu söyleyene sen kafayı yemişsin derdik. Ama maalesef bunları yaşadık. Hamdolsun yine bu milletin feraseti ve basireti bunların hepsini aştı. Ben şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize de sağlıklı ve hayırlı ömürler temenni ediyorum" diye konuştu.

Programda Yunus Emre Eroğlu 'Münacat', Ahmet Bayhan 'Bu vatan kimin', Mehmet Aydemir 'Dua', Ahmet Taştan 'Haber Versem Toprağa', Ali Osman Özaltın 'Ay Anam', Ali Doğru 'Sana Bana Ülkemin Güzel İnsanlarına', Mustafa Çevik 'Asker Duası', Cevat Akgün 'O Gece', Mahmut Alpir 'Türkiyem', Zeynep Karabacakoğlu 'Selam Olsun', Faruk Doğru '15 Temmuz', Nurcan Altınok 'Millet Olduk', Haydar Cerrah '15 Temmuz Destanı' şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş Ali Akça İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
title