Haberler

Van ve Bitlis'te "Karikatür" Tepkisi

Van ve Bitlis'te bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi protesto edildi.

Van ve Bitlis'te bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi protesto edildi.

Hazreti Ömer Camisi önünde Cuma namazı sonrası toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, "Peygambere hakaret ediliyor ses ver Van", "Cennet annelerin ayakları altındadır" ve "İslam ve peygamber düşmanları lanet olsun" yazılı dövizler taşıdı.

Platform adına açıklamayı okuyan Tuncer Sakar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bazı çevrelerce dini değerlere ve kültüre bir saldırı fırsatına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi.

Ulusal yayın yapan bir gazetenin "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisini bir karikatüre malzeme etmeye çalıştığını belirten Sakar, aynı zihniyetin, Silopi ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde de çarşaflı kadınları zincirleyip tesettüre hakaret ettiğini ifade etti.

Sakar, şöyle devam etti:

"İlimizin İpekyolu Belediyesi de astığı pankartta Hazreti Muhammed'in 'Kadınlar size Allah'ın emanetidir' hadisini hedef almıştı. Bu kabul edilemez durumu kınadığımızı açıklamakla birlikte şunu belirtmek isteriz ki son zamanlarda toplumsal ciddi tepkiler ortaya çıkarmasına rağmen kadın hakkı adı altında dini değerlere düzenli bir şekilde saldırıldığını görmekteyiz. Bunun dini değerlerine bağlı bir toplum içerisinde bu değerlerimize karşı amansızca saldırıların normalleştirilmesi çabaları olduğunun bilincindeyiz."

İslam'da kadını anlamak için öncelikle İslam'ı anlamak gerektiğini dile getiren Sakar, "İslam'ı anlamayanlar, İslam'da kadını da anlayamamışlardır, bu dinin bin 400 yıldır her sene milyonlarca insanı Safa ve Merve tepeleri arasında teslimiyetin ve merhametin temsili olarak bir kadın olan Hazreti Hacer annemizin peşinden koşturmasını da anlayamayacaklardır" diye konuştu.

Sakar, hiç kimsenin kutsal değerlere dil uzatmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Bitlis

Bitlis'te de Cuma namazı sonrası bir araya gelen grup adına açıklama yapan Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) Başkanı Erdal Tunçtan da emperyalist ülkelerin uşaklığını yapanların her fırsatta İslam ve İslam'ın şiarlarına saldırıdan geri durmadıklarını belirtti.

Hadisle alay ederek İslam'a ve Müslümanlara hakaret edildiğini ifade eden Tunçtan, şunları söyledi:

"İllaki bir kutsala saldıracaklar. Bunu da sanat ve fikir özgürlüğü adı altında yapmaktadırlar. Bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Efendimize yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Bugün İslam'ın cenneti ayaklarının altına serdiği kadını değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar."

Etkinliğe HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri de destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title