Haberler

Van: Van'da, 14 Yaşındaki Örgüt Üyesi Teslim Oldu

Van'da, İş Vaadiyle Kandırılarak Terör Örgütü PKK'nın Dağ Kadrosuna Götürülen ve Daha Sonra Kaçan 14 Yaşındaki C.a., Jandarma İl Komutanlığı Ekiplerine Teslim Oldu. Çıkarıldığı Adli Mercilerce Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılan C.a.. Dağda 1 Ay Yaşadıklarını Gazetecilere Anlattı.

Van'da, iş vaadiyle kandırılarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürülen ve daha sonra kaçan 14 yaşındaki C.A., Jandarma İl Komutanlığı ekiplerine teslim oldu. Çıkarıldığı adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.A.. dağda 1 ay yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Alınan bilgiye göre, örgütün dağ kadrosuna bir ay önce iş vaadiyle kurye eşliğinde götürülen 14 yaşındaki C.A. teslim olmasının ardından şimdi ailesiyle birlikte bayramı geçirmenin sevincini yaşıyor. Van'ın Bostaniçi Beldesi'nde bir arkadaşı tarafından, Başkale İlçesi'ne iş vaadiyle kandırılarak götürüldüğünü anlatan C.A, ''Burada araçla Başkale'ye kadar gittik. Orada katır sırtında dağ yolunu takip ederek örgütün kampına götürüldüm. Örgüte katıldığım gün pişman olduğumu ve evime gitmek istediğimi oradakilere anlattım ve yalvardım. Ama onlar 'Buradan gidiş yok' dediler ve beni bırakmadılar. Örgütte bir ay kaldım, kaldığım sürede hiçbir eyleme katılmadım. Bir ay boyunca dağlarda aç, susuz bir battaniyeyle soğukta kalıyorduk. Bu durumdan çok pişman olmuştum. Çok zor şartlarda kaldığım sürede bir yolunu bularak kaçtım. Örgütten kaçtım ve dağ yoluyla Van'daki evime sabaha karşı geldim. Babam beni Bostaniçi Beldedesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürerek teslim etti. Buradaki askerler bana çok iyi davrandılar. Pişman olup teslim olduğum için onlarda memnun oldular ve bana iyi davrandılar. Hiçbir kötu muamele görmedim. Dağda anlatılanların aksine ellerinden gelen en iyi muameleyi yaptılar" dedi.

Örgütte bulunanlara seslenen C.A, ''Gelin teslim olun. Ben gittim ve pişman oldum. Burada teslim olduktan sonra aynı gün içerisinde çıkarıldığım adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım. Şimdi serbestim ve bayramı sıcak ortamda ailemle geçiriyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title