Haberler

Van'da Kadınlar Günü Kutlandı

VAN'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, HDP ve DBP il başkanlıklarının düzenlediği etkinlikle kutlandı.

VAN'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, HDP ve DBP il başkanlıklarının düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Musa Anter Parkı önüde yapılan kutlamaya HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Muş Milletvekili Burcu Çelik, DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek ve yaklaşık 800 kişi, ellerinde pankartlarla katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan kutlamada polis drone'la sürekli görüntü aldı.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan yaptığı konuşmada, OHAL koşulları altında büyük zorluklarla bu kutlamaları gerçekleştirdikerini belirterek, alanlardan kadınların sesini iktidara duyuracaklarını söyledi. Ertan, "Kadınların vicdanını haykıracağız. Bugün seçilmişlerimiz aramızda yok. Onlarsız bir 8 Mart kutluyoruz. Ama biz tutuklanmalarla bitmeyeceğiz. Biz kadınlar olarak baskılara, zulme, şiddete hayır diyeceğiz. 7 Haziran'da barışı istedik. Farklı kimliklerin barış içinde birlikte yaşayacağını söyledik. Referandum sandığı önümüze getiriliyor. Biz sandığa gideceğiz ve hayır diyeceğiz" dedi.

Daha sonra tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sabahat Tuncel'in mesajları okundu. Kutlamalar, yerel sanatçıların konseriyle son buldu.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title