Haberler

Van'da "Çocuk Psikolojisi ve Gelişimi" Konulu Söyleyişi

İletişim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Polisin Bir Taraftan Devleti Temsil Ettiği İçin Güçlü Durması, Diğer Taraftan da İnsan Olduğunu Unutmaması Gerektiğini Söyledi.

İletişim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, polisin bir taraftan devleti temsil ettiği için güçlü durması, diğer taraftan da insan olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün davetlisi olarak dün Van'a gelerek Zeve Kampüsü'nde Hakkı Atun Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yaşam, Başarı Kaygısı ve Özgüven" konulu söyleyişe katılan Prof. Dr. Cüceloğlu, bugün de Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleriyle bir araya geldi. Polis ve aileleriyle "Çocuk Psikolojisi ve Gelişimi" üzerine söyleşi yapan Prof. Dr. Cüceloğlu, çocuk psikolojisini hayatından örnekler vererek anlattı. Başarı için

uğraşmak ve uğraşma esnasında da yılmamak gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Cüceloğlu, ailelere tavsiyelerde bulundu. Aileden gerekli sevgi, ilgi ve alakayı bulamayan çocukların içine kapanık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Cüceloğlu, baskı altında bulunmayan çocukların ise daha girişken ve başarılı olduğunu kaydetti.

Anne ve babalara aile içi iletişimin önemini de anlatan Prof. Dr. Cüceloğlu, "Haftada bir kez 20 dakika bile olsa aile toplantıları yapın. Bir konu hakkında son kararı verecek siz olsanız dahi ailenin tüm fertlerinin fikrini açıklamasına izin verin. Aileler özellikle çocuklarıyla iletişimsizliği zamanlarının olmayışına bağlıyorlar. Hiç zamanınız olmasa bile tuvalete giderken 3 dakikasını çocuğunuza ayırın" dedi.

Prof. Dr. Cüceloğlu, polis halk ilişkilerine de değindi. Cüceloğlu, polisin bir kişiyle konuşurken tüm gücü ve haysiyetiyle devletin gücünü temsil ettiğini sergilemesi gerektiğini ifade ederek, "Bir taraftan devleti temsil ettiğiniz için güçlü durmanız gerekir, diğer tarafta ise insan olduğunuzu unutmayın. Yapmanız gerekeni mutlaka yapın. Çünkü siz devletin gücünü temsil ediyorsunuz. Ama karşınızdakinin insanlık duygusuyla yüklü olduğunu unutmayın" şeklinde konuştu.

Söyleyişinin ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Prof. Dr. Cüceloğlu'na teşkilat armasının üzerinde bulunduğu bir plaketle flama ve çiçek verdi.

(ŞA-MET-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title