Haberler

Vali Sodan'dan Gap Eylem Planı ile İlgili Yorumlara Engel

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2008 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısında Gap Eylem Planı ile İlgili Görüş Bildirmek İsteyen Muhtar ve İl Genel Meclisi Üyesine İzin Vermedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2008 yılı 1. olağan meclis toplantısında GAP Eylem Planı ile ilgili görüş bildirmek isteyen muhtar ve il genel meclisi üyesine izin vermedi.

23 Nisan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı'nda divan başkanlığını Vali Ramazan Sodan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, 2007 yılı faaliyet raporunun okunması, 2007 yılı kesin hesabının görüşülerek oylanması ve tüzük değişikliğinin yapılmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Divan üyesi Türkiye Muhtarlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sait Akbaş, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan GAP Eylem Planı'nda Adıyaman'a has önemli bir proje olmadığını, Koçali ve Camyurdu Barajları'nın Adıyaman için çok önemli olduğunu savunarak, "Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi gelişmiş bir il değil. Eylem planından ne sanayimizin ne de tarımımızın gelişmesi için beklediğimiz türde bir proje çıkmadı" ifadelerini kullandı.

Vali Ramazan Sodan ise Sait Akbaş'ı siyasi konuşmaması için uyararak, "Burada merkez köylere hizmet götürme birliği toplantısı yapıyoruz. Muhtarlarımız, bu birliğin yapacağı çalışmalar ve hizmetlerle ilgili tenkit ve önerilerini dile getirmelidir. Hükümet politikası ve GAP Eylem Planı bizim görev alanımızın haricindedir. GAP Eylem Planı'nı siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tartışıyor. Bu bizim alanımıza girmiyor" şeklinde konuştu.

Sait Akbaş kendilerinin bu toplantıda konuşması gerektiğini belirterek üyelere tepki gösterirken, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Alkuş bilgi niteliğinde söz istedi. Mehmet Ali Alkuş, farklı siyasi görüşteki kişilerin fikirlerini ifade etmeleri gerektiğini, aksi halde insanların iletişim kanallarını kapatacağını kaydederek, "Biz burada siyasi bir polemiğe yol açmak değil, sadece hükümetimizin, devletimizin Adıyaman'a yapmayı planladığı yatırımları paylaşmak için kürsüye çıktık. Bu eylem planının Adıyaman'a neler getirdiğini okumak istiyorum" dedi.

Vali Ramazan Sodan, GAP Eylem Planı'nın Adıyaman'ı ilgilendiren kısmını okumak isteyen Mehmet Ali Alkuş'a da müsaade etmeyerek farklı görüşteki insanlara saygı duyduğunu belirtip siyasi görüşlerini toplantı dışında, dışarıda açıklamalarını istedi. Sodan, "Siyasi konuşmaların dışarıda yapılması gerekiyor. Yasal olan şey birliğin hizmetlerinin konuşulmasıdır. Aksi halde yasaların dışına çıkılır. GAP Eylem Planı konumuz değil, onları okumanızı istemiyorum" ifadelerini kullandı.

(AA-TB-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title