Haberler

Vali Kıraç'tan Taksicilere Destek Sözü

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı Makamında Ziyaret Etti. Vali Kıraç'a Taksi ve Taksi Dolmuşların Sıkıntılarını İleten Oda Başkanı Celil Anık, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarafından Hazırlanan Yönerge Çalışmasının Uygulamaya Girmesiyle Taksiciliğin Yeni Bir Yapılanmaya Girdiğini Söyledi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Vali Kıraç'a taksi ve taksi dolmuşların sıkıntılarını ileten Oda Başkanı Celil Anık, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yönerge çalışmasının uygulamaya girmesiyle taksiciliğin yeni bir yapılanmaya girdiğini söyledi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın çalışmaları hakkında da Vali Kıraç'a bilgiler veren Celil Anık, İzmirli taksici esnafının Türkiye'ye örnek olacak çalışmalara imza attığını belirtti. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir kursu başarıyla tamamladıklarını belirten Celil Anık, kurslara taksici esnafının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. EXPO'ya hazırlanan İzmir'de üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını, ücretsiz yabancı dil kurslarının EXPO'ya kadar süreceğini belirten Anık, hedeflerinin bu büyük organizasyona kadar taksici esnafının en az bir yabancı dilde kendini iyi ifade etmesi olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Taksi - Taksi dolmuş yönergesinin taksici esnafına büyük sorumluluklar getirdiğini de vurgulayan Celil Anık, göreve geldikleri zaman başlattıkları taksi yenileme kampanyasının Türkiye'de bir ilk olduğunu ve örnek gösterildiğini dile getirdi. İzmir'de görev yapan 2 bin 821 aracın yüzde 90'ının değiştiğini söyleyen Anık, İzmirliler'in artık daha güvenli ve konforlu araçlara bindiğini, kısa bir süre sonra bu sayının yüzde yüze ulaşacağını ifade etti. Gündemlerinin ilk sırasında taksici esnafının can güvenliği konusunun bulunduğunu belirten Başkan Anık, İzmir'deki bütün araçlarda telsiz sisteminin bulunduğunu, son teknoloji olan uydu takip sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na ve üyelerine her koşulda destek sözü veren İzmir Valisi Cahit Kıraç da, "İzmir'de taksiciliğin durumu ve sıkıntılarınızı içeren raporu dikkatle inceleyeceğim. Taksiciler çok önemli bir görevi üstleniyor, biz de taksicileri çok önemsiyoruz. Şehre gelen turistler taksiciler sayesinde ilk izlenimlerini ediniyorlar. Bu anlamda gerçekleştirdiğiniz kurslar, sadece taksicilerin yenilenmesine değil, kentin çehresinin değişmesine de katkı sağlıyor. Taksicilerin her türlü sorununda Valilik olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

(EY-YK)

02.07.2007 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title